Dalli: Continuăm colectarea taxelor de parcare pentru a nu fi acuzaţi de nerespectarea contractului

Dalli Exim susţine, luni, că va continua colectarea taxelor de parcare şi le va vira municipalităţii, până la preluarea efectivă a locurilor de parcare, explicând că hotărârea a fost luată pentru ca societatea să nu poată fi ulterior acuzată că nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.

17 afișări
Imaginea articolului Dalli: Continuăm colectarea taxelor de parcare pentru a nu fi acuzaţi de nerespectarea contractului

Dalli: Continuăm colectarea taxelor de parcare pentru a nu fi acuzaţi de nerespectarea contractului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Compania Dalli va continua să opereze în zona locurilor de parcare supuse clauzelor contractuale până la data la care Primăria va prelua propriu-zis locurile de parcare, indiferent de metoda aleasă, iar taxele colectate în urma acestei activităţi vor fi virate Primăriei, conform contractului, informează reprezentanţii firmei Dalli Exim.

Reprezentanţii societăţii arată că hotărârea de a continua colectarea taxelor pentru locurile de parcare şi de a le vira municipalităţii a fost luată pentru ca societatea să nu poată fi ulterior acuzată de către Primărie că nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.

Potrivit sursei citate, compania Dalli a solicitat o întrevedere cu primarul general al Capitalei, însă acesta "a evitat un răspuns şi până în prezent nu a existat nicio întâlnire pentru a putea discuta pe baza contractului".

Până în prezent, susţin reprezentanţii Dalli, nu a fost emis niciun act act administrativ sau decizie scrisă a Primăriei Capitalei prin care să se solicite în Instanţă rezilierea contractului comercial încheiat între cele două instituţii în baza afirmaţiei că acest contract ar fi nul de drept.

"Contractul nr. 20/1995 pentru exploatarea spaţiilor de parcare cu plată din zona centrală a municipiului Bucureşti, încheiat între Dalli Exim SA şi Primăria Municipiului Bucureşti, este încă în vigoare, neexistând niciun act juridic sau administrativ care să specifice contrariul", mai arată sursa citată.

Primăria Capitalei a anunţat că va începe de luni să preia cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de Dalli Exim, după ce firma a fost notificată în urmă cu o lună despre încetarea contractului din 1995. Potrivit Primăriei Capitalei, începând de luni, 13 iulie, notificarea emisă de municipalitate va urma procedura legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici