Dâmboviţa: Adolescentă fugită dintr-un centru al DGASPC la sfârşitul lunii mai, căutată de poliţişti

O adolescentă de 17 ani, fugită dintr-un centru al Direcţiei Protecţia Copilului Dâmboviţa la sfârşitul lunii mai, este căutată de poliţişti, care au făcut publice semnalmentele fetei abia după două luni şi jumătate de la dispariţie, întrucât nu ar fi avut acordul DGASPC, susţin surse din Poliţie.

109 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Adolescentă fugită dintr-un centru al DGASPC la sfârşitul lunii mai, căutată de poliţişti

Dâmboviţa: Adolescentă fugită dintr-un centru al DGASPC la sfârşitul lunii mai, căutată de poliţişti (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa a dat publicităţii, vineri, semnalmentele şi fotografia unei adolescente de 17 ani, care în 29 mai a plecat dintr-un centru de tip familial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa şi nu a mai revenit.

Surse din Poliţie au declarat corespondentului MEDIAFAX că în această perioadă poliţiştii au făcut cercetări cu privire la fata dispărută, însă cazul nu a fost mediatizat întrucât până acum reprezentanţii DGASPC nu şi-au dat acordul în acest sens.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Cerasela Gurgu, a declarat pentru MEDIAFAX că este pentru prima dată când adolescenta a fugit din centrul familial în care era rezident şi de unde nu putea pleca decât în baza unui bilet de voie, conform regulamentului intern.

Cerasela Gurgu a precizat că dispariţia fetei a fost anunţată la Poliţie imediat ce s-a constatat că fata nu a mai revenit în centrul social, menţionând că DGASPC şi-a dat acordul pentru mediatizarea dispariţiei.

”În momentul în care ni s-a solicitat acordul de mediatizare de către Poliţie, acesta a fost dat. (…) Deci, aceasta a fost procedura. Beneficiarul, dacă într-o anumită perioadă nu se găseşte, atunci se trece la mediatizarea cazului”, a spus reprezentanta DGASPC.

Fata căutată, Diana Marinela Caculea, care era instituţionalizată la un centru de tip familial din municipiul Târgovişte, are înălţimea de 1,63 metri, aproximativ 60 de kilograme, păr negru, lung, ochi căprui şi pe antebraţul drept are un tatuaj cu inscripţia ”Cătălin”.

Nu este pentru prima dată când Poliţia şi DGASPC Dâmboviţa au puncte de vedere diferite cu privire la mediatizarea cazurilor de copii dispăruţi, aflaţi în grija DGASPC Dâmboviţa.

În luna iunie a anului trecut, IPJ Dâmboviţa a dat publicităţii semnalmentele unui băiat de 15 ani, instituţionalizat într-un centru al DGASPC Dâmboviţa, care în urmă cu şase luni fugise dintr-un spital. Şi atunci poliţiştii au susţinut că nu au avut acordul DGASPC pentru mediatizarea cazului, în timp ce reprezentanţii DGASPC spuneau că acel acord există.

La scurt timp de la mediatizarea cazului, copilul dispărut timp de o jumătate de an a revenit în centrul social în care era instituţionalizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici