Dan Voinea spune că decizia CSM este nedreaptă şi o va ataca la instanţa supremă

Dan Voinea a declarat, joi, că i se pare nedreaptă decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-i respinge cererea de reîncadrare ca procuror civil la Parchetul instanţei supreme şi a arătat că o va ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

19 afișări
Imaginea articolului Dan Voinea spune că decizia CSM este nedreaptă şi o va ataca la instanţa supremă

Dan Voinea spune că decizia CSM este nedreaptă şi o va ataca la instanţa supremă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a declarat că, în urma discuţiei de la Cotroceni, a acceptat să revină în Parchet pentru a finaliza dosarele revoluţiei şi mineriadelor, şi de aceea i se pare nedreaptă decizia CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, joi, cu majoritate de voturi, cererea lui Dan Voinea, fost procuror militar, de reîncadrare în funcţia de procuror civil la Parchetul instanţei supreme.

Dan Voinea a spus, joi, Plenului CSM, care a reanalizat cererea sa de reîncadrare în funcţia de procuror, că a făcut această solicitare întrucât preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să finalizeze dosarele.

El a încercat să justifice în faţa Plenului CSM acţiunea disciplinară împotriva sa, arătând că singurul lucru care i se putea imputa era faptul că a audiat 12 părţi vătămate din dosarul mineriadelor după ce i-a fost luată cauza de şeful secţiei.

În 14 octombrie, CSM a solicitat Colegiului de Conducere al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie avizul privind cererea de încadrare în magistratură a generalului (r) Dan Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici