Video Dana Gîrbovan: Nu am avut discuţii şi intenţii de a intra în politică. Au apărut presupuneri

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, la „Marius Tucă Show”, că nu intră în politică, deşi imediat după ce a fost propusă de premier pentru funcţia de ministru al Justiţiei, au apărut în spaţiul public astfel de presupuneri.

366 afișări

„Am văzut că au apărut în presă astfel de presupuneri. M-au surprins şi pe mine, sinceră să fiu. Domnul Traian Băsescu, cred că cu o seară înainte de anunţul preşedintelui, a făcut speculaţia. Nu am avut discuţii şi intenţii de a intra în politică. Propunerea cu doamna premier şi discuţia cu aceasta a vizat exclusiv portofoliul pentru Justiţiei. Mi s-a părut normal să am această discuţie”, a declarat Dana Gîrbovan la „Marius Tucă Show”.

Magistratul a explicat i-a precizat premierului că acceptă să ocupe funcţia de ministru al Justiţiei doar dacă are sprijinul Guvernului şi independenţa deplină în exercitarea mandatului şi ca justiţia să nu devină bătălie politică sau electorală.

„Este esenţial în continuare să înţeleagă toţi factorii politici că, deşi e tentant şi poate facil să foloseşti subiectul justiţiei în toate bătăliile, este, în acelaşi timp, foarte greu pentru justiţie pentru că nu se aduc soluţii. Nu se discută constructiv pe justiţie, ci în sloganuri şi termeni foarte contondenţi, iar problemele reale ale justiţiei rămân în continuare neatinse”, a mai spus judecătorul.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea premierului de a o numi pe Dana Gîrbovan în funcţia de ministru al Justiţiei.

Taguri:
gîrbovan,
judecător,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici