Daniel Chiţoiu nu va fi externat marţi. Medic: Va petrece Revelionul în spital

Daniel Chiţoiu nu va fi externat marţi din Spitalul Floreasca, medicul curant recomandând ca el să rămână de Revelion în unitatea medicală, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

388 afișări
Imaginea articolului Daniel Chiţoiu nu va fi externat marţi. Medic: Va petrece Revelionul în spital

Daniel Chiţoiu nu va fi externat marţi. Medic: Va petrece Revelionul în spital

Surse din cadrul spitalului au spus, pentru MEDIAFAX, că Daniel Chiţoiu a fost transferat marţi pe secţia de Terapie Intensivă. De altfel, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare a confirmat pentru MEDIAFAX că fostul ministru este la Reanimare, dar nu a putut preciza momentul exact când el a ajuns la această secţie din spital.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în care a fost implicat Chiţoiu şi doi soţi şi-au pierdut viaţa.

Surse judiciare susţin că Daniel Chiţoiu va fi audiat după externare în acest caz, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Anchetatorii cred că maşina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declaraţii verbale contradictorii. În plus, poziţia maşinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăţiei.

Mergând pe firul evenimentului, anchetatorii, spun surse judiciare, au ajuns la o primă concluzie, şi anume că Daniel Chiţoiu, care era singur în maşină, ar fi pătruns pe contrasens.

Conform Poliţiei Argeş: „La acest moment se desfăşoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”.

Poliţia Argeş confirmă că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, „însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice”.

„O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, arată Poliţia Argeş.

Accidentul a avut loc joi în localitatea Zamfireşti din Argeş, unde o maşină a pătruns pe contrasens şi s-a lovit frontal de un alt autoturism. O femeie de 73 de ani şi un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Una dintre maşini era condusă de secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu. Acesta a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală, având trei coaste rupte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
accident,
chiţoiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici