Daniel Dragomir, despre evaluarea procurorului general: Tovarăşul Lazăr trebuie să plece. Minte cum respiră

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, după ce Tudorel Toader a anunţat că începe evaluarea lui Augustin Lazăr, că toată lumea trebuie evaluată şi că procurorul general trebuie să plece din funcţie deoarece minte, întrucât a spus în plenul CSM că nu a semnat protocoale.

1572 afișări
Imaginea articolului Daniel Dragomir, despre evaluarea procurorului general: Tovarăşul Lazăr trebuie să plece. Minte cum respiră

Daniel Dragomir, despre evaluarea procurorului general: Tovarăşul Lazăr trebuie să plece. Minte cum respiră

„Aici este o mare problemă, o dovadă de ipocrizie. Tovarăşul Lazăr trebuie să plece. În al doilea rând, pentru chestiunea cu protocolul. Aţi văzut declaraţia tovarăşului Lazăr, că el n-a făcut, n-a semnat. După ce apare un asemenea protocol, tu să-i deschizi dosar lui Darius Vâlcov mi se pare o mizerie. (...) Cred că ministrul Toader are o experienţă foarte bogată şi poate lua mai bună decizie. Nu-mi permit eu să dau sfaturi, ce să facă. Cu siguranţă aici oamenii teebuie să răspundă pentru lucrurile pe care le-au făcut şi pentru modul în care au acoperit-o pe Kovesi”, a declarat fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, prezent la mitingul de sâmbătă de susţinere a Jandarmeriei, din faţa Parchetului General.

Dragomir a mai precizată că toată lumea trebuie evaluată şi că procurorul general „minte cum respiră”.

„Eu cred că toată lumea trebuie evaluată mai devreme sau mai târziu, problema cu domnul Lazăr este că minte cum respiră. Ştiţi foarte bine că a dat acea declaraţie în CSM că nu există protocoale, că n-a semnat, că n-a făcut niciodată. aţi văzut că au apărut protocoale semnate de domnia sa. Nu mi se pare normal să avem un procuror general care minte”, a mai spus Daniel Dragomir.

Afirmaţiile vin după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii desfăşurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

„Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009". Folosirea sintagmei "se abrogă", arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative. Rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici