Datele provizorii ale recensământului, disponibile în 6-10 februarie

Datele provizorii ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 vor fi disponibile în perioada 6-10 februarie, iar cele preliminare în luna mai, analiza datelor fiind în grafic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu.

160 afișări
Imaginea articolului Datele provizorii ale recensământului, disponibile în 6-10 februarie

Datele provizorii ale recensământului, disponibile în 6-10 februarie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Datele provizorii vor fi gata în perioada 6-10 februarie, în mai vor fi disponibile cele preliminare, iar datele, rezultatele definitive, în anul 2013. Introducerea datelor este în grafic. Luni (9 ianuarie, n.r.) voi avea o şedinţă cu secretariatul tehnic pe tema introducerii datelor, dar din ceea ce mi s-a comunicat, procesul este în grafic", a spus Vergil Voineagu.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început în 20 octombrie şi s-a încheiat pe 31 octombrie 2011. În cadrul procedurii de recenzare au apărut mai multe probleme, printre care cea legată de obligativitatea declarării Codului Numeric Personal de către persoanele recenzate.

În 1 noiembrie 2011, INS anunţa că la recensământ au fost înregistrate 8.387.153 de locuinţe şi 19.599.506 persoane, precizând că numărul persoanelor recenzate nu este echivalent cu populaţia României.

"Numărul persoanelor recenzate nu este egal cu numărul de persoane cuprins în populaţia stabilă a României deoarece: nu cuprinde persoanele care au apelat la metoda autoînregistrării; nu cuprinde persoanele din spaţiile colective de locuit; nu cuprinde persoanele recenzate prin structurile MapN, MAE, MAI etc; include parte din persoanele plecate din ţară pe perioadă îndelungată (respectiv cele declarate de unul din membrii gospodăriei din ţară)", preciza INS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici