Video David: Am solicitat criteriile de expulzare a cetăţenilor români

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a solicitat, sâmbătă, autorităţilor italiene să prezinte criteriile care au stat la baza deciziilor de expulzare a celor patru români repatriaţi, în urmă cu o zi, de la Milano.

2 afișări

"Fac apel la raţiune şi echilibru şi solicit în mod direct autorităţilor italiene să ia toate măsurile de prevenire a escaladării atitudinilor xenofobe. De altfel, chiar astăzi (sâmbătă, n. red.) am luat legătura cu autorităţile italiene pentru a mă asigura că măsurile dispuse împotriva cetăţenilor români vor fi aplicate cu just temei şi nediscriminatoriu. Am solicitat prezentarea criteriilor care stau la baza deciziilor de expulzare şi explicit motivele pentru expulzarea celor patru români sosiţi aseară de la Milano", a declarat ministrul Cristian David.

În acelaşi timp, ministrul de interne român se arată îngrijorat de manifestările de violenţă îndreptată împotriva cetăţenilor români "de genul celei înregistrate noaptea trecută la periferia Romei".

"Vreau să transmit cetăţenilor români din Italia, celor care muncesc cinstit şi corect, că vom intensifica cooperarea cu autorităţile italiene pentru a elimina orice risc potenţial care ar putea afecta viaţa şi siguranţa lor sau a famiiilor acestora", a precizat Cristian David.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a mai spus că, la solicitarea autorităţilor italiene, angajaţii instituţiei pe care o conduce vor ajuta autorităţile italiene să investigheze crima săvârşită de românul de etnie romă Nicolae Romulus Mailat.

"Îmi exprim încă o dată profundul regret pentru moartea Giovannei Reggiani şi respect pentru Ziua de Doliu Naţional din Italia exprimând disponibilitatea şi sprijinul necondiţionat al autorităţilor din Romania pentru investigarea acestui caz de o mare încărcătură emoţională", a adăugat ministrul David.

Trei români au fost răniţi vineri seara, unul dintre ei aflându-se în stare gravă, de către un grup de italieni, care purtau cagule şi căşti. Presa a făcut legătura între acest incident şi moartea italiencei Giovanna Reggiana, pentru care este bănuit un tânăr român de origine romă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici