David despre achiziţiile Acvila: Nu am avut cunoştinţă, nu le avizam eu

Fostul ministru de Interne Cristian David a declarat, referindu-se la neregulile la Acvila, că nu a avut cunoştinţă de achiziţii, apreciind că cei vinovaţi trebuie să plătească, dar că, dacă acuzaţiile nu se confirmă, atunci cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea prejudiciului de imagine.

80 afișări
Imaginea articolului David despre achiziţiile Acvila: Nu am avut cunoştinţă, nu le avizam eu

David despre achiziţiile Acvila: Nu am avut cunoştinţă, nu le avizam eu (Imagine: Mediafax Foto)

Jandarmeria a sesizat Corpul de Control al MAI în legătură cu "numeroase nereguli" privind achiziţiile realizate de grupul de intervenţie "Acvila", arătând că un luptător avea trei perechi de schiuri, iar un tricou, cumpărat cu 100 de lei, era dus la casare după ce era purtat o singură dată.

Cristian David, fost ministru de Interne în Guvernul liberal din aprilie 2007 până în decembrie 2008, consideră obligatoriu un control al Corpului de Control al MAI privind achiziţiile la Acvila.

"Sunt prudent şi reţinut să comentez acest lucru (achiziţiile de la Acvila – n.r.). E obligatoriu un control al Corpului de Control al Ministerului de Interne şi, în măsura în care se va dovedi că s-au făcut astfel de achiziţii, cei vinovaţi vor trebui să plătească. Însă dacă Corpul de Control nu găseşte astfel de nereguli la Acvila, cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru prejudiciul de imagine cauzat acestui corp al Ministerului", a declarat fostul ministru.

Întrebat dacă în timpul mandatului său a avut cunoştinţă de asemenea achiziţii la Acvila, fostul ministrul liberal de Interne a declarat că el nu aviza astfel de achiziţii, explicând că aceasta ţinea de treburile interne.

"Nu eu avizam achiziţiile de nivelul ăsta. Aceste achiziţii ţin de chestiunile interne ale Acvila. Nu am de unde să ştiu ce culoare de lenjerie se cumpăra", a menţionat Cristian David, referindu-se la informaţiile potrivit cărora printre achiziţiile de la Acvila s-ar fi aflat şi lenjerie viu colorată.

În opinia fostului ministru, controlul MAI trebuie să demonstreze cum s-au făcut aceste achiziţii, cum au fost descoperite, în ce dată au fost făcute şi dacă au fost făcute din fondurile Ministerului, reiterând că, în cazul în care nu se vor descoperi nereguli de acest gen la Acvila, responsabilii pentru acest scandal trebuie să fie sancţionaţi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici