David: Verificările scrutinului de la Ştefăneşti indică elementele unor infracţiuni

Verificările preliminare în cazul scrutinului de la Ştefăneşti, în primul tur al alegerilor locale, indică aspecte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de legea electorală, respectiv votarea fără drept sau vot repetat, a afirmat ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

13 afișări
Imaginea articolului David: Verificările scrutinului de la Ştefăneşti indică elementele unor infracţiuni

David: Verificările scrutinului de la Ştefăneşti indică elementele unor infracţiuni (Imagine: Mediafax Foto)

"Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, l-a informat pe primul-ministru că din verificările preliminare efectuate de către echipa de investigatori au rezultat aspecte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de legea electorală, respectiv votarea fără drept sau vot repetat. Mai exact, au fost persoane care au votat de mai multe ori, persoane care aveau interdicţie să voteze şi persoane care nu se regăsesc în evidenţa Institutului Naţional de Evidenţă a Populaţiei", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului să ia toate măsurile pentru evitarea unor incidente similare în turul al doilea al alegerilor locale.

"Vă rog să luaţi măsuri pentru a evita situaţiile de genul celei de la Ştefăneşti, care, după părerea mea denotă, dincolo de agresivitatea de manifestare a unora dintre cei implicaţi - şi aici mă refer nu numai la alegători, dar şi la candidaţi - o problemă care este mult mai periculoasă. Sper ca instituţiile abilitate să îşi facă datoria în această privinţă", a spus Tăriceanu.

PNG şi PC au depus deja contestaţii privind anularea scrutinul de la Ştefăneşti, unde la peste 4.000 de alegători au fost doar două secţii de vot şi unde alegerile au fost câştigate de PSD.

Tăriceanu i-a asigurat totodată pe noii primari şi consilieri aleşi în primul tur al alegerilor, indiferent de partidul pe care aceştia îl reprezintă, de sprijinul Guvernului pentru dezvoltarea proiectelor de investiţii, arătând că aceştia vor fi trataţi la fel în cazul problemelor de administraţie locală, se arată în comunicat

Premierul a amintit că există în derulare proiecte importante de investiţii care nu trebuie întârziate, în special în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea şi dezvoltarea rurală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici