De abia intrată în vigoare, prevederea prin care angajaţii pot cere daune morale angajatorilor ar putea fi modificată

Articolul 269 din Codul Muncii, care prevede că salariaţii care suferă un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului, în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu, pot cere despăgubiri materiale şi morale ar putea fi din nou modificat, a declarat, luni, ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

1 afișare
Imaginea articolului De abia intrată în vigoare, prevederea prin care angajaţii pot cere daune morale angajatorilor ar putea fi modificată

De abia intrată în vigoare, prevederea prin care angajaţii pot cere daune morale angajatorilor ar putea fi modificată

Potrivit unei modificări aduse Codului Muncii, publicată în Monitorul Oficial din 25 iulie, salariaţii care suferă un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului, în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul, pot cere despăgubiri materiale şi morale.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şansa, Paul Păcuraru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că propunerea a fost făcută de deputatul PLD Marian Sorin Paveliu şi nu a fost susţinută de Guvern.

"Dacă angajatul are o problemă de imagine, de consum psihic sau se simte stresat, poate acţiona în judecată angajatorul şi poate cere daune morale. Guvernul nu a susţinut acest demers pentru că introduce multă confuzie. Nu există o definiţie a prejudiciului moral şi nu există o modalitate de a converti acest prejudiciu în despăgubire bănească", a explicat ministrul Păcuraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici