De când pot fi folosite autobuzele estivale care leagă Portul Constanţa de staţiunea Mamaia

Turiştii care ajung din acest weekend la Constanţa se pot plimba şi cu autobuzele etajate, după ce a fost redeschisă linia estivală „CiTy Tour”, care conectează oraşul cu portul şi staţiunea Mamaia.

218 afișări
Imaginea articolului De când pot fi folosite autobuzele estivale care leagă Portul Constanţa de staţiunea Mamaia

De când pot fi folosite autobuzele estivale care leagă Portul Constanţa de staţiunea Mamaia

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa a deschis, joi, sezonul autobuzelor etajate, acestea circulând, până la toamnă între Gara Constanţa şi staţiunea Mamaia, pe traseul: Gara CFR - Piaţa Far - Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) - Cuibul Reginei (incinta Port) - Portul Turistic Tomis - bd. Elisabeta - str. Termele Romane - str. Negru Vodă - str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Staţiunea Mamaia.

„Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din municipiul Constanţa şi din staţiunea Mamaia, între care Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic Tomis, Delfinariul, Satul de Vacanţă, Cazinoul din Mamaia, dar şi altele pe care vă invităm să le descoperiţi alături de noi”, au transmis reprezentanţii regiei de transport din Constanţa.

Totodată, a fost lansată o hartă nouă a traseului liniei turistice ce cuprinde cele 100 de obiective turistice, ce va fi pusă gratuit la dispoziţia călătorilor, odată cu îmbarcarea în autobuzele etajate.

Toate aceste atracţii turistice sunt disponibile şi pe orice telefon prin aplicaţia „CiTy TOUR Constanţa”.

De anul acesta, aplicaţia „CiTy TOUR Constanţa” se poate instala şi pe telefoanele cu sistem de operare iOS.

Linia va fi deservită de şase autobuze etajate, cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvenţă de 25 de minute, între orele 09.00 - 18.00, în prima parte a verii, şi până la ora 22.00, în plin sezon estival, respectiv între 1 iulie şi 31 august.

Cei care doresc să vadă oraşul şi staţiunea Mamaia de la înălţimea autobuzelor etajate vor plăti pentru o singură călătorie trei lei. Există şi opţiunea plimbării toată ziua pe sistemul hop on/ hop off pentru care se vor plăti cinci lei. Preţurile se vor dubla însă în plin sezon estival, ajungând la şase lei pentru o călătorie şi 10 lei pentru o zi întreagă. Tichetele de călătorie se vor procura de la şofer şi se validează în autobuz.

Peste 200.000 de călători au optat, anul trecut, pentru o plimbare pe linia estivală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici