De câte ore este nevoie pentru a citi o carte

  • Se spune că niciodată filmul nu va fi mai bun decât cartea
  • Cele mai de succes seriale TV sunt adaptări ale cărţilor celebre
  • Din romanele lui George Martin este inspirat celebrul serial „Game of Thrones”
  • „Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupery necesită o oră de citit
886 afișări
Imaginea articolului De câte ore este nevoie pentru a citi o carte

De câte ore este nevoie pentru a citi o carte

Ecranizarea unei opere literare nu va fi niciodată atât de bună precum cartea în sine. Şi să fim serioşi, presaţi de timp, suntem tentaţi tot mai des să alegem filmul în detrimentul cărţii.
 
Un studiu realizat de platforma Picodi.com îţi dezvăluie toate secretele de care ai nevoie pentru o lectură cât mai plăcută.
 
 
Pentru Game of Thrones este nevoie în jur de 97 de ore de citit. Şi asta în condiţiile în care ultimele două cărţi nu au fost încă lansate.
 
Pe locul doi este cel mai iubit vrăjitor din generaţia noastră. Cărţile „Harry Potter”, semnate de J.K. Rowling, te solicită doar 65 de ore. Aceste intervale de timp sunt estimate pentru un cititor mediu.
 
În acest studiu sunt enumerate şi cărţi pe care dacă le citesc durează în jur de două ore, cam timpul pe care îl aloc unui film. „Micul Prinţ”, „Alice în ţara Minunilor” sau Alchimistul de Coelio, care-ţi va răpi doar 2,5 ore.
 
Concluzia clasamentului este că dacă am citi câte 8 ore pe zi, practic programul de muncă al fiecăruia, citirea tuturor bestsellerurilor ar dura 42 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici