De ce avem nevoie de un pomelnic "sfinţit" printr-un offshore din Cipru? - Mediafax

De ce avem nevoie de un pomelnic "sfinţit" printr-un offshore din Cipru?

Românii sunt din ce în ce mai speriaţi în faţa morţii, dar mai ales a vieţii. În ambele cazuri, pentru greutăţile întâmpinate există o soluţie spirituală - pomelnicul. Cea mai nouă şi "sigură" modă este însă pomelnicul "sfinţit" printr-un offshore din Cipru.

564 afişări
Imaginea articolului De ce avem nevoie de un pomelnic "sfinţit" printr-un offshore din Cipru?

De ce avem nevoie de un pomelnic "sfinţit" printr-un offshore din Cipru?

Dacă v-aţi gândit vreodată să depuneţi un pomelnic la obisericuţă, dar nu mergeţi pentru că nu este în drumuldumneavoastră spre serviciu, uitaţi că v-a trecut prin minte aşaceva. Acum avem la dispoziţie ceva mult mai simplu şi în acelaşitimp bazat pe facilităţile de care ne bucurăm cu toţii zilnic - newmedia, mai exact internetul, un mijloc de comunicare la modă.

Acum, direct de la birou sau de acasă, intraţi pe site-ulhttp://www.crestinortodox.ro/pomelnice/ro/şi treaba-i ca şi rezolvată!

Ce oferă acest serviciu? Sub invitaţia seacă "Trimite pomelnic"este postată promisiunea: "ajutor românilor de pretutindeni să fiepomeniţi la sfintele slujbe, pentru a-şi întări credinţastrămoşească şi a primi mai repede putere în vreme de necaz".

Şi atunci, de ce să nu exploatăm un astfel de potenţial comod şifoarte modern? Doar cu toţii avem nevoie de puţin ajutor spiritual,cu toţii vrem să primim putere divină, cât mai repede, în vremurilegrele pe care le trăim - recesiune, mitinguri, reduceri salariale,reduceri de personal, catastrofe naturale ...

Site-ul oferă "ajutor sfânt" foarte bine targetat, avândcategorii pentru: "pomenirea morţilor pentru iertarea păcatelor","vindecarea celor aflaţi în suferinţă trupească şi sufletească","reuşită la examene şi alte momente importante din viaţă","pomenirea în cadrul Sfintei Liturghii", după cum scrie pe site-ulpomelnicelor.

Chiar dacă nu avem nicio garanţie că respectivele pomelnice nuvor poposi în folderul "Recycle Bin" de pe Desktop-ul vreunuihacker, ne putem mulţumi cu certitudinea că măcar acolo "sus"cineva se gândeşte la noi şi vrea să ne uşureze... viaţa.

"Noi facem doar un serviciu de curierat - trimitem pomelnicelecătre mănăstirile solicitate. Pomenirea este făcută în locurisfinţite de Dumnezeu, de persoane care au primit harul şi putereaca rugăciunile lor să fie auzite", se dau asigurări pe respectivulsite.

Trimiterea unui pomelnic direct din faţa monitorului nu este,totuşi, la îndemâna oricui. Credincioşii care nu sunt foarte largila pungă pot să opteze între mai multe variante de preţuri,perioade de citire a pomelnicelor şi produse: "Acatist - pomelnicpentru reuşita la examene şi alte momente importante din viaţă","Sfânta Liturghie - pomelnic prin care sunt pomeniţi atât cei vii,cât şi cei morţi, pentru iertarea păcatelor", "Sfântul Maslu -pomelnic pentru vindecarea celor aflaţi în suferinţă trupească şisufletească" şi "Parastas - pomelnic dat pentru iertarea păcatelorcelor morţi".

Spre exemplu, cei care optează online pentru un "Acatist"(slujbă bisericească în cinstea Fecioarei Maria sau a altor sfinţi)- în care se poate citi, la solicitarea credinciosului interesat,"un pomelnic pentru reuşita la examene şi alte momente importantedin viaţă" - au la dispoziţie mai multe variante de preţ: 1 euro/zi, 1,84 euro/ 2 zile sau 2,80 euro/ 3 zile.

Păcătoşii care au nevoie de o alinare mai mare au la dispoziţieşi varianta de pomelnic pentru o săptămână, la un preţ de 6,16euro, sau, şi mai sigur, pe o lună - 24 de euro. Pentru plata"datoriilor" către divinitate se poate apela la clasicele mijloacemoderne: sistemul de plată online PayPal sau cardurile Visa,MasterCard şi American Express.

Beneficiarii acatistelor divine oferite prin acest site trebuiesă ştie însă că pomelnicele lor vor fi citite doar la patrubiserici: Schitul Stejarul, Mănăstirea Sfântul Ioan Casian,Mănăstirea Dumbrăveni şi Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare.

Site-ul pomelnicelor nu precizează de ce toate aceste sfintelăcaşe de rugăciune sunt din Dobrogea sau zona Mării Negre şi nuacoperă toată ţara. O legătură ar putea exista totuşi, având învedere că principalul acţionar al acestui site este tot de la...mare, respectiv este un offshore din Cipru - un stat insular dinMarea Mediterană.

În mod concret, potrivit informaţiilor disponibile pe site,administratorul www.crestinortodox.ro este societateaActive Soft S.R.L. cu sediul în sectorul 2, Bucureşti.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarulmajoritar al Active Soft S.R.L este Romarta SRL din Bucureşti(98,8664 % din acţiuni), care la rândul său are ca acţionarmajoritar societatea Broadhurst Investments Limited din Cipru(98,4178 %).

Site-ul are o utilitate indiscutabilă, având potenţial să devinăo legătură între generaţii, mai ales pentru persoanele în vârstăcare nu se pot deplasa până la biserică şi care îşi pot ruga deacum nepoţii să le plaseze câte un acatist online. Aşteptăm încurând împărtăşania online, spovedania online şi, de ce nu,botezul, cununia şi... trecerea la cele sfinte. Online. La "cele depe urmă" s-au gândit deja cei care au inventat televiziunea onlineFunerar TV.

Material de Madalina Cerban,madalina.cerban@mediafax.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici