De ce nu sunt piste de biciclete în Bucureşti. Primarul Nicuşor Dan, acuzat de fosta administraţie

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, că a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru pistele de biciclete din oraş.

572 afișări
Imaginea articolului De ce nu sunt piste de biciclete în Bucureşti. Primarul Nicuşor Dan, acuzat de fosta administraţie

De ce nu sunt piste de biciclete în Bucureşti. Primarul Nicuşor Dan, acuzat de fosta administraţie

„Ministrul Mediului a anunţat în urmă cu o săptămână că Bucureştiul pierde finanţarea penru cele 4 tasee de piste pentru biciclişti. Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ şi pentru reducerea poluării”, a scris miercuri pe Facebook Gabriela Firea.

Fostul primar general Gabriela Firea spune că a preluat proiectele de la zero şi că specialiştii din primărie au realizat documentaţiile. Conform acesteia, acum un an erau finalizate traseele Piaţa Victorie-Pipera, Naţiunile Unite-Grrozăveşti, Bd. Regina Elisabeta-Piaţa Eroilor şi ultima bucată din pista de pe Calea Victoiei. Lucrările urmau să înceapă la traseul Naţiunile Unite – Piaţa Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piaţa Victoriei la Mihai Bravu, era emisă şi autorizaţia de construire.

„Ce a făcut Nicuşor Dan? Nimic, a blocat totul! A uitat că a promis în campania electorală <un sistem adevărat de piste de biciclete în Capitală, cu ajutorul fondurilor europene>. Mai mult, a anunţat clar că nu vor fi prea curând piste în oraş. În ultimul an, nu s-a mişcat un pai pentru a continua proiectele doar pentru că pistele erau amenajate de o companie municipală care trebuia neapărat să dispară. S-au găsit tot felul de motive: că pistele sunt pe trotuar şi nu pe carosabil, că pistele trec prin terasele amenajate ilegal pe trotuare şi sunt un pericol, că sunt colorate în roşu şi nu în verde etc. Nu a contat nici o secundă că proiectele aveau cel mai important aviz, al Poliţiei Rutiere, pe lângă toate celelalte documente”, a mai scris Firea pe reţeaua de socializare.

Ea susţine că planul primarului general de a amenaja o pistă pentru biciclişti prin curtea Casei Poporului nu este nou, iar „spargerea” gardului care înconjoară Palatul Parlamentului ridică probleme serioase.

Gabriela Firea anunţă că va discuta cu ministrul Mediului şi cu toţi consilierii generali ai PSD pentru a vedea dacă se poate găsi o soluţie ca fondurile nerambursabile să nu fie pierdute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici