De unde sunt diferenţele între raportare şi decesele de COVID-19? STS oferă un posibil răspuns: Fiecare deces înregistrat în Corona Forms este validat de DSP-uri

Fiecare deces înregistrat în platforma Corona Forms primeşte un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate. STS subliniază însă că în privinţa deceselor, pe baza datelor medicale obţinute de la unităţile spitaliceşti, direcţiile de sănătate publică analizează şi validează fiecare pacient în Corona Forms. De aici se extrag informările zilnice pentru bilanţ. Cealaltă aplicaţie, Alerte MS, include date numerice introduse de spitale şi laboratoare, transmite, sâmbătă, STS.

871 afișări
Imaginea articolului De unde sunt diferenţele între raportare şi decesele de COVID-19? STS oferă un posibil răspuns: Fiecare deces înregistrat în Corona Forms este validat de DSP-uri

De unde pot apărea diferenţele între raportare şi decesele de COVID-19?. STS: Fiecare deces înregistrat în Corona Forms este validat de DSP-uri

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a transmis, sâmbătă, că cele două platforme - Corona Forms şi Alerte MS - au fost dezvoltate şi puse la dispoziţia autorităţilor medicale la cererea şi pe baza cerinţelor operaţionale formulate de acestea.

STS arată că aplicaţia Corona Forms centralizează cu acurateţe maximă evidenţa testelor, a persoanele confirmate cu infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi a deceselor survenite în urma COVID-19. Însă în privinţa înregistrării deceselor, direcţiile de sănătate publică analizează şi validează fiecare pacient în Corona Forms.

„Fiecare deces înregistrat în aplicaţie primeşte un ID unic, iar ulterior datele nu mai pot fi modificate. Datele oficiale prezentate de autorităţi, public, prin informările zilnice din bilanţ, sunt cele extrase din Corona Forms. Datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare şi direcţiile de sănătate publică şi sunt disponibile autorităţilor medicale. În ceea ce priveşte înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obţinute de la unităţile spitaliceşti, direcţiile de sănătate publică analizează şi validează fiecare pacient în Corona Forms, ţinând cont şi de detaliile medicale ale acestora”, transmite STS.

Aplicaţia Alerte MS generează statistici în conformitate cu cerinţele stabilite de MS.

„În această platformă, datele numerice sunt introduse de spitale şi laboratoare. STS nu introduce, nu gestionează şi nu centralizează aceste date. Datele sunt proprietatea exclusivă a beneficiarului aplicaţiilor – Ministerul Sănătăţii (MS)”, potrivit STS.

Potrivit sursei citate, accesul instituţiilor publice în aplicaţia Corona Forms se realizează potrivit Ordinului MS nr. 1.829/2020 pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare.

„Utilizatorii pot accesa datele din cadrul platformei pe bază de roluri şi drepturi de acces acordate de către beneficiarul sistemului informatic – MS. STS pune la dispoziţia autorităţilor medicale servicii IT&C, în conformitate cu cerinţele operaţionale stabilite de acestea, şi subliniază încă o dată, că datele din Corona Forms nu pot fi modificate, fiind cele oficiale, comunicate public, în informările zilnice”, mai spun cei de la STS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sts,
corona forms,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici