Deca: Ceea ce am discutat cu liderii federaţiilor sindicale este îmbucurător

Ceea ce am discutat cu liderii federaţiilor sindicale este îmbucurător, spune Ligia Deca. „Ei spun că sunt semnale pozitive”, adaugă ministrul Educaţiei.

561 afișări
Imaginea articolului Deca: Ceea ce am discutat cu liderii federaţiilor sindicale este îmbucurător

Deca: Ceea ce am discutat cu liderii federaţiilor sindicale este îmbucurător

„Ceea ce noi am discutat astăzi (duminică- n.r.) cu liderii federaţiilor sindicale este îmbucurător. Ei spun că sunt semnale pozitive”, afirmă ministrul Educaţiei, întrebată dacă greva se va încheia luni.

Ea a admis că liderii de sindicat „au spus că oamenii vor decide” după ce membrii de sindicat vor consulta proiectele de ordonanţă de guvern.

„Însă, având în vedere faptul că aceste solicitări au fost puse pe masă de către reprezentanţii acestora şi având în vedere importanţa faptului că examenele trebuie să se desfăşoare pentru ca această generaţie de elevi, care a trecut şi prin doi ani de pandemie, să nu sufere din punct de vedere educaţional, cred că avem semnale pozitive. Nu îmi doresc să cred că în ciuda faptului că am ajuns într-un punct în care tot ceea ce am discutat public despre ce îşi doresc cadrele didactice este îndeplinit prin angajamente ferme, legislative, avem o desconsiderare a dreptului la educaţie al elevilor. Eu cred că avem nevoie să ne gândim în primul rând la ei. Nu cred că discuţiile de natură sindicală trebuie să le afecteze în vreun fel parcursul”, încheie Deca.

Sindicaliştii din Educaţie sunt în grevă de trei săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici