Avocat: Bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie sunt cauzele decesului lui Dan Adamescu

Medicii legişti au stabilit că decesul lui Dan Adamescu a fost cauzat de bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie, omul de afaceri urmând să fie înmormântat vineri, la orele prânzului, a declarat avocatul acestuia, Cătălin Dancu.

1834 afișări
Imaginea articolului Avocat: Bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie sunt cauzele decesului lui Dan Adamescu

Decesul lui Dan Adamescu a fost cauzat de bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie

Avocatul omului de afaceri Dan Adamescu a declarat că medicii legişti au stabilit că decesul a fost cauzat de bronhopneumonie şi insuficientă cardiorespiratorie. Trupul neînsufleţit al lui Dan Adamescu va fi depus, joi seară, la Biserica Domniţa Bălaşa, urmând să fie înmormântat vineri la prânz.

"S-a luat o decizie comună, ca să evităm orice interpretări şi speculaţii şi de comun acord s-a consfinţit şi de către familie să fie preluat şi dus acum la îmbălsămare şi după amiază, la orele 18.00, dacă lucrurile merg bine, va fi depus la Domniţa Bălaşa. Slujba va fi mâine (vineri) la ora prânzului şi fosta soţie şi sora domnului Adamescu au decis de comun acord să se pregătească împreună toate aceste ceremonii. (...) Conform certificatului medico-legal, cauza decesului este bronhopneumonie şi insuficienţă cardiorespiratorie", a declarat Cătălin Dancu, avocatul omului de afaceri.

Avocatul a precizat că încă nu se cunosc cauzele care au dus contractarea bolilor de către Dan Adamescu, însă aceste aspecte vor fi stabilite în urma analizelor ulterioare.

Totodată, Cătălin Dancu a afirmat că a fost stabilit un termen pentru apelul privind divorţul dintre Dan Adamescu şi soţia lui la data de 8 martie 2017. Judecătoria Sectorului 1 a admis, în luna iunie 2016, acţiunea de divorţ intentată de Carmen Adamescu şi a dispus desfacerea căsătoriei dintre ea şi Dan Adamescu, însă cei doi au făcut apel în urma deciziei.

"8 martie 2017 este data apelului pentru divorţ. Era vorba de o culpă comună, urmează ca părţile să stabilească în final dacă rămâne o culpă comună sau nu. Alexander va prelua această responsabilitate pe care legea i-o dă, ca în locul tatălui să continue procedura de divorţ. Dacă această culpă comună va rămâne în continuare, soţia va obţine o pătrime din moştenire. Dacă va fi culpă exclusivă, nu va obţine nimic", a mai spus avocatul.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi într-o clinică privată din Capitală. Familia acuza la finalul anului 2016 că nu a fost lăsată să îl vadă.

"Sora lui l-a văzut, dar nu mai pot intra rudele la el pentru că acea cameră este sterilă şi nimeni nu se poate apropia în afară de medici. Sora lui a cerut o vizită pentru luni, dar asta numai în cazul în care există îmbunătăţiri şi îl pot transfera la alt salon", a declarat atunci, pentru MEDIAFAX nora lui Dan Adamescu.

Femeia mai spunea, pe 26 decembrie, că omul de afaceri "a venit cu nenumărare bacterii din închisoare".

Dan Adamescu deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care include ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut, că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat, sora sa primind acceptul să stea într-o încăpere alăturată, pentru a-l putea supraveghea.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, alături de el fiind condamnaţi şi patru magistraţi la pedepse cuprinse între 3,4 ani şi 12 ani şi două luni. El a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, au fost trimişi în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788,9 milioane de lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714,08 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici