Decizie CNSU: Excepţii de la regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra celor care sosesc în România

  • CNSU a stabilit noi reguli de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.
  • Astfel, sunt exceptaţi de la măsura carantinei şoferii maşinilor mai mari de 2,4 tone care transportă marfă şi cei ai microbuzelor de călători care asigură transport de persoane.
2047 afișări
Imaginea articolului Decizie CNSU: Excepţii de la regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra celor care sosesc în România

Decizie CNSU: Excepţii de la regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra celor care sosesc în România

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 115. Principalele prevederi sunt modificarea HCNSU 111/2021 privind regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terţe, valabile în perioada 10.12.2021 - 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă”, anunţă CNSU.

De asemenea, sunt exceptaţi şoferii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală .

Totododată, CNSU a actualizat lista ţărilor şi teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În acest sens, în zona roşie au intrat Spania, Italia, Suedia, Dominica şi Maldive, în zona galbenă au intrat din zona verde, în urma creşterii incidenţei Bolivia, Coreea de Sud şi Insulele Virgine Britanice. În zona verde au intrat: Armenia, Albania, Mongolia şi Brunei Darussalam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici