Decizie ULUITOARE luată de un oraş din România. Taxă zilnică pentru cei care îşi lasă maşinile cu afişul „de vânzare” pe parbriz. "Este o intrare în normalitate"

Slătinenii care îşi lasă autoturismele pe domeniul public al municipiului, cu afişul „de vânzare”, trebuie să achite o taxă zilnică Primăriei, în valoare de 56,25 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

10822 afișări
Imaginea articolului Decizie ULUITOARE luată de un oraş din România. Taxă zilnică pentru cei care îşi lasă maşinile cu afişul „de vânzare” pe parbriz. "Este o intrare în normalitate"

Taxă zilnică pentru cei care îşi lasă maşinile în parcare cu afişul „de vânzare” pe parbriz, în Slatina (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Taxarea celor care îşi pun maşinile de vânzare pe domeniul public, în parcări sau pe stradă, este o măsură care vine după modificarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Slatina, referitoare la aprobarea Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în municipiul Slatina şi modalitatea de încasare a taxei pentru vehicul/autovehicule scoase la vânzare.

Cei care îşi lasă maşina cu afişul „de vânzare” pe domeniul public trebuie să achite 4,5 lei pe metrul pătrat pe zi, un loc de parcare fiind de 12,5 metri pătraţi.

Reprezentanţii municipalităţii spun că modificarea reprezintă „o intrare în normalitate”, iar cei care desfăşoară activităţi de comerţ pe domeniul public al Slatinei trebuie să fie taxaţi, conform legislaţiei în vigoare.

„Taxa care trebuie plătită se asimilează unui loc de parcare, care este de 12,5 metri pătraţi, ori 4,5 lei pe metru pătrat, pe zi, care este taxa locală, adaptată după Codul Fiscal, cu privire la activităţile de comercializare pe domeniul public şi privat. Taxa se va achita la Direcţia Venituri din cadrul Direcţiei de Patrimoniu. Era nevoie de o astfel de prevedere pentru faptul că orice activitate care implică folosirea domeniului public şi privat trebuie taxată, pentru că domeniul este al tuturor cetăţenilor, al Slatinei”, a declarat viceprimarul Slatinei, Claudiu Stănciou.

Potrivit noilor reglementări, persoanele fizice şi persoanele juridice care solicită ocuparea temporară a terenurilor (a unui loc de parcare) aparţinând domeniului public/privat al municipiului Slatina, cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare (autoturisme, remorci, monopede, platforme, scutere, autovehicule, altele asemenea), vor depune, înainte de perioada solicitată, la registratura Direcţiei Economice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina o cerere însoţită de copia actelor de identitate ale solicitant; copia actelor de proprietate pentru vehicul/autovehicul; certificatul fiscal eliberat de Direcţia Economică din care să rezulte că solicitantul nu figurează cu datorii la bugetul local.

Cei care vor continua să afişeze semne cu „de vânzare” în parbrizele autoturismelor, fără a avea taxa achitată, care se ridică la 56,25 lei pe zi, se pot alege cu amenzi de până la o mie de lei.

„Constituie contravenţie ocuparea domeniului public sau privat al municipiului Slatina cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare fără a deţine acord de ocupare temporară a domeniului public sau fără ca acesta să fie afişat la loc vizibil şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei”, se arată în proiectul modificat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici