Declaraţia epidemiologică la intrarea în ţară: Noi opţiuni pentru pasagerii care aterizează pe Aeroportul Henri Coandă

Pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti au la dispoziţie, începând de vineri un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice, anunţă Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

5583 afișări
Imaginea articolului Declaraţia epidemiologică la intrarea în ţară: Noi opţiuni pentru pasagerii care aterizează pe Aeroportul Henri Coandă

Pasagerii care intră în ţară la Otopeni pot completa online declaraţia epidemiologică

Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Instituţia spune că prin folosirea aplicaţiei se reduce timpul de aşteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului şi, astfel, se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate. Totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport.

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Menţionăm faptul că aplicaţia este disponibilă momentan doar la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi poate fi accesată de pe site-ul www.bucharestairports.ro.

Paşii care trebuie urmaţi pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară sunt următorii:

1. Accesaţi adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiţi reţeaua WiFi Otopeni Airport disponibilă în Terminalul Sosiri;
2. Completaţi datele solicitate de aplicaţie şi validaţi, apoi trimiteţi formularul;
3. Este important să menţionaţi adresa de izolare sau să marcaţi adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
4. Veţi primi un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie;
5. Tipăriţi declaraţia sau scanaţi codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi ridicaţi declaraţia de acolo;
6. Prezentaţi-vă la ghişeele DSP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici