Video DECLARAŢIA ZILEI - Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele pentru plata gărzilor - VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că nu vede niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele privind plata gărzilor, având în vedere că, potrivit acestuia, "creşterile plăţii gărzilor sunt de la 60% la peste 90%".

2487 afișări

"E un lucru pe care eu nu îl înţeleg. Plata gărzilor se va face la cu totul alt nivel la momentul ăsta. Nu este numai o promisiune a mea, a ministerului Muncii sau premierului. Lucrurile s-au întâmplat deja, avem o OUG trecută prin Guvern săptămâna trecută. Eu nu înţeleg care este problema în acest moment. Nu văd niciun motiv pentru care medicii să nu semneze contractele. Nu cred că vom avea spitale care să nu aibă linii de gardă. Ar fi un lucru grav. Creşterile plăţii gărzilor sunt de la 60% la peste 90%", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Colegiul Medicilor din România a solicitat public, pe 29 august, Ministerului Sănătăţii să revină de urgenţă şi să stabilească un sistem de plată a gărzilor legal şi corect în raport de importanţa şi volumul suplimentar de muncă pe care îl implică serviciul de gardă.

Totodată, reprezentanţii Colegiului Medicilor au mai cerut Avocatului Poporului să se autosesizeze în acest caz, fiind de notorietate existenţa "unui sistem de plată injust dar şi neunitar, precum faptul că există o presiune nelegală şi stresantă asupra medicilor de a semna contracte individuale de muncă suplimentare, dar şi faptul că drepturile pacienţilor sunt pe cale a fi grav puse în pericol".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici