Declaraţii de neimaginat. Episcopul Chrysostomos de Dodoni: "Nu există viol fără consimţământ"

  • Episcopul Chrysostomos de Dodoni a făcut comentarii de neimaginat într-o emisiune de la SKAI TV despre avort.
  • Oficialul religios din Grecia a spus că "Nu există viol fără consimţământ".
1124 afișări
Imaginea articolului Declaraţii de neimaginat. Episcopul Chrysostomos de Dodoni: "Nu există viol fără consimţământ"

Chrysostomos de Dodoni s-a declarat împotriva avortului, chiar dacă femeia a rămas însărcinată în urma unui viol.

"O femeie nu este violată fără să vrea", a spus el, potrivit Greek City Times.

Episcopul a adăugat că nu se poate face o arestare atunci când există un viol, fără a explica însă ce a vrut să spună prin această afirmaţie.

Toate bisericile din Grecia se vor pronunţa duminică împotriva avortului.

Duhovnicul a spus că Sfântul Sinod "ascultă societatea", că avortul este o crimă şi că "nu este posibil să se permită distrugerea unui bebeluş, un copil care atunci când este conceput a început deja să aibă viaţă".

„Când avem o rată atât de scăzută a natalităţii, este posibil să permitem distrugerea unui sugar, un copil care, atunci când a fost conceput, a început deja să aibă viaţă?”, a menţionat Chrysostomos de Dodoni despre avorturi.

Întrebat dacă acest lucru ar trebui să se aplice şi în cazurile de viol, el a răspuns că „o femeie nu poate fi violată fără să vrea”.

La încercările jurnaliştilor de a-i explica ce înseamnă viol, el a menţionat: „Îţi dai seama că o femeie stă, este violată şi rămâne însărcinată? Este nevoie de participare”, potrivit Keep Talking Greece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici