Declaraţii neconcordante ale ocupanţilor maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe A1

Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, audiaţi, marţi, aproape şase ore, la Parchetul Tribunalului Argeş, au dat declaraţii neconcordante în privinţa destinaţiei transportului cu bijuterii şi a scopului acestuia.

1474 afișări
Imaginea articolului Declaraţii neconcordante ale ocupanţilor maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe A1

Declaraţii neconcordante ale ocupanţilor maşinii din care s-au furat 22 de kilograme de aur pe A1 (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Anchetatorii vor urmări imaginile camerelor video instalate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dn România pentru verificarea rovinietelor, urmând ca astfel să aibă o evidenţă a maşinilor ce au tranzitat zona înainte de jaf şi după comiterea faptei şi să stabilească împrejurările în care a avut loc furtul.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, există neconcordanţe în declaraţiile persoanelor audiate, Mihnea Alexandru Ghigeanu şi Husseyn Karaback, atât în ceea ce priveşte locul de destinaţie al transportului cu bijuterii, acesta fiind, în declaraţiile iniţiale, Sibiu, ulterior Râmnicu Vâlcea, iar apoi Oradea, cât şi în privinţa scopului acestuia.

Astfel, cei doi au declarat că bijuteriile urmau să fie duse la o expoziţie, însă în niciunul dintre cele trei oraşe menţionate nu fusese anunţată o expoziţie de profil.

Cei doi bărbaţi vor mai fi chemaţi din nou la audieri de către procurori, surse judiciare declarând că aceştia ar putea fi supuşi şi testului cu detectorul de minciuni.

Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.

"Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur", preciza sursa citată.

Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici