Decolările de pe Aeroportul Otopeni, întârziate cu maxim 30 de minute

Aeronavele decolează de pe Aeroportul Otopeni cu întârzieri de maximum 30 de minute, din cauza procedurii de degivrare care se face în condiţii de iarnă, dar nicio cursă nu este anulată din cauza ninsorii, a declarat, joi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, Valentin Iordache.

213 afișări
Imaginea articolului Decolările de pe Aeroportul Otopeni, întârziate cu maxim 30 de minute

Decolările de pe Aeroportul Otopeni, întârziate cu maxim 30 de minute (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a precizat că traficul pe aeroport se desfăşoară normal, căile de rulare sunt deszăpezite, dar se înregistrează întârzieri de maximum 30 de minute la decolare, pentru că aeronavele sunt degivrate (curătate - n.r.) numai după ce pasagerii au fost îmbarcaţi, această acţiune neputându-se face înainte.

Bucureştiul şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până joi, la ora 20.00.

Potrivit atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 22.00 şi până joi, ora 20.00, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curbură va ninge, vântul va avea intensificări viscolind temporar ninsoarea şi se va depune strat nou de zăpadă. În Dobrogea, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi vor fi condiţii de polei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici