Degustare de vin în orb pe înţelesul tuturor, cu campionul mondial Horia Hasnaş

115 afișări
Imaginea articolului Degustare de vin în orb pe înţelesul tuturor, cu campionul mondial Horia Hasnaş

Comunicatorul de vin, Horia Hasnaş, unul dintre componentii echipei de degustători români, care a cucerit locul 1 la Campionatul Mondial de Degustare în Orb” din Franţa, a fost prezent la Podcastul Business Philosophy.

El a făcut o degustare de vin în orb pe înţelesul tuturor, alături de someliera din R. Moldova, Olivia Cucoş, prezentatoare TV şi moderatorul podcastului, Romeo Chiriac.

Echipa care a câştigat medalia de aur la cea de-a XI-a ediţie a CM de Degustare în Orb, ce a avut loc în regiunea Provence, a fost formată din Julia Scavo, Valentin Ceafalău, Horia Hasnaş şi Cosmin Udrea, fiind antrenată de Radu Rizescu.

Competiţiţia, la care au participat 33 de ţări de pe 5 continente, a fost organizată de către cea mai prestigioasă publicaţie de vinuri din Hexagon, „La Revue du Vin de France”.

România a ocupat locul 1 cu 108 puncte, fiind urmată de Olanda (107), Danemarcei (95), iar Franţa, ţara gazdă, s-a situat pe locul patru, cu 94 de puncte.

De asemenea, Horia a vorbit în cadrul podcastului despre ce etichetări greşite li se fac somelierilor, Aqua Carpatica Flavorus derulând o campanie în această direcţie. El a povestit despre problemele cu poliţia şi riscul de pierde carnetul de conducere după degustări.

Pentru fiecare vin în parte, echipele trebuiau să identifice soiul, ţara, regiunea şi anul de recoltă, putând fi obţinute maxim 26 de puncte la o degustare

Horia a făcut o demonstraţie a ceea ce înseamnă degustare în orb, fiind servite 4 tipuri de vin. El trebuind să identifice vinul degustat şi să explice cum decurge un concurs.

El a degustat Sauvignon Blanc din noua gamă CARPATHIA WINES, CHATEAU VALVIS SAUVIGNON BLANC, CHATEAU VALVIS FETEASCĂ NEAGRĂ şi CARPATHIA WINES - FETEASCĂ NEAGRĂ.

Alte teme abordare au fost prin ce se diferenţiază vinurile moldoveneşti de cel româneşti şi blocada Rusiei, bere versus vin şi de ce femeile sunt mai avantatajate la degustări. 

Podcastul Business Philosophy, care este moderat de Romeo Chiriac, este sprijinit de Domeniile Sâmbureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici