Demisie din conducerea DSP Arad, judeţ declarat focar COVID-19. Constantin Cătană: „E o campanie împotriva mea”

Şeful DSP Arad, Constantin Cătană, a demisionat, vineri, din funcţie, invocând o campanie mediatică şi politică îndreptată împotriva sa şi a celor care muncesc pentru limitarea efectelor COVID-19 la Arad.

2583 afișări
Imaginea articolului Demisie din conducerea DSP Arad, judeţ declarat focar COVID-19. Constantin Cătană:  „E o campanie împotriva mea”

Demisie din conducerea DSP Arad, judeţ declarat focar COVID-19. Constantin Cătană: „E o campanie împotriva mea”

Potrivit unui comunicat al lui Cosntantin Cătană, transmis vineri, opinia publică primeşte informaţii distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului.

„După şase săptămâni în prima linie, şase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul judeţului Arad şi prin mâinile specialiştilor DSP, am constatat că opinia publică arădeană primeşte informaţii distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică şi politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor COVID-19 la Arad. (...) A început o campanie împotriva mea, iar DSP trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie”, se arată în comunicat.

Cătană a subliniat că va veni vremea când va vorbi despre campaniile duse de oameni politici „care parcă nu îşi doresc ca administraţia şi spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni”.

„Îmi înaintez demisia din funcţia de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcţia de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor şi de colaborare”, a menţionat Constantin Cătană.

Şeful DSP Arad a susţinut că regretă situaţia creată în spaţiul public arădean prin scoaterea din context a unor declaraţii pe care le-a făcut, dar în calitate de director consideră că este inadmisibil ca medici rezidenţi care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o şcoală sanitară, să nu ştie să îmbrace echipamentele de protecţie.

„Ne dorim ca arădenii să fie protejaţi şi am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigenţă a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înţeleg cât este de gravă această boală COVID-19 şi ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetăţenilor şi a cadrelor medicale”, a conchis acesta.

Constantin Cătană lucrează de 33 ani în DSP şi a fost şeful instituţiei în ultimii 4 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici