Democratul Vasile Blaga cere legalizarea prostituţiei

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat marţi, la Şcoala de vară a Organizaţiei de femei a partidului, că legalizarea prostituţiei este singura soluţie pentru femeile care practică această "meserie" şi a apreciat că nu doar prostituatele trebuie amendate, ci şi proxeneţii şi clienţii.

1 afișare
Imaginea articolului Democratul Vasile Blaga cere legalizarea prostituţiei

Democratul Vasile Blaga cere legalizarea prostituţiei

“Dacă nu se legalizează prostituţia, lucrurile vor merge din rău în mai rău. Ştiu că nu sunt pe placul Bisericii Ortodoxe, al bisericii în general, dar, în condiţiile în care prostituţia nu mai constituie o infracţiune, cred că legalizarea prostituţiei reprezintă soluţia pentru femeile care practică această meserie. La ora actuală, prostituţia este ieşită de sub control”, a răspuns Blaga întrebării unei participante.

Fostul ministru de Interne a ţinut să menţioneze că nu consideră normal ca legislaţia românească să fie atât de dură cu femeile care se prostituează, dar să fie tolerantă cu proxeneţii şi cu clienţii acestor femei.

"Nu trebuie să fim atât de fariseici. Femeile care practică prostituţia au o situaţie deosebită. Ele nu au un loc de muncă. Trebuie să găsim o soluţie să le integrăm în societate, ori, în opinia mea, singura soluţie de care dispunem la momentul de faţă este să legalizăm prostituţia. Cred că, dacă nu vom face acest pas, vom merge din rău în mai rău", a spus Blaga.

Liderul PD a ţinut să adauge că femeile care practică prostituţia nu ar trebui să fie nevoite să plătească amenzi.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici