Demolarea blocului E24 din Zalău se va încheia abia sâmbătă

Prefectul judeţului Sălaj, Andrei Todea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că demolarea blocului E24 din Zalău, afectat de o explozie în 14 septembrie, va fi încheiată abia sâmbătă seara .

2 afișări
Imaginea articolului Demolarea blocului E24 din Zalău se va încheia abia sâmbătă

Demolarea blocului E24 din Zalău se va încheia abia sâmbătă

Andrei Todea a spus că E.ON Gaz a solicitat asigurarea pazei la locul de depozitare a molozului şi a resturilor de construcţie,pentru cazul în care va mai fi necesară prelevarea de probe.

"Demolarea blocului E24 va fi încheiată abia mâine (sâmbătă - n.r.) seară. Deşeurile rezultate vor fi depozitate toate în acelaşi loc. Eon Gaz a cerut să asigurăm paza acestui loc, pentru cazul în care va mai fi necesară prelevarea de probe. Se va face acest lucru până la finalizarea anchetei ", a declarat prefectul.

Potrivit acestuia, ancheta va fi finalizată în următoarele două săptămâni, după care concluziile experţilor vor fi trimise instanţei judecătoreşti.

În momentul de faţă, experţii şi procurorii care anchetează condiţiile producerii exploziei din 14 septembrie se află la blocul E24, de unde mai prelevează probe.

Demolarea se face în continuare cu foarfeca mecanică, utilajul acţionând acum la fostele etaje II şi III ale clădirii.

Experţii aduşi pentru a cerceta blocul E24 din Zalău, afectat de o explozie în septembrie, au găsit, joi, în sol, o concentraţie de gaz de 4,61 la sută, ceea ce dovedeşte că la bloc a existat o scurgere mare de gaze, a declarat procurorul şef Rodica Pece, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Rodica Pece, procuror şef al secţiei de Cercetare şi Urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că această valoare este deosebit de mare, ceea ce dovedeşte faptul că la bloc a existat o scurgere mare de gaze, care a dus la declanşarea exploziei.

Blocul E24 a fost afectat în urma unei explozii din 14 septembrie, cauzată de o fisură în conducta de gaz şi de acumulări de gaze în zonă. Incidentul s-a soldat cu două persoane decedate şi nouă răniţi, iar 19 familii au rămas fără locuinţe.

Demolarea imobilului E24 a început marţi, când după mai multe încercări, s-a reuşit prăbuşirea parţială a clădirii. Parterul a dispărut, iar blocul s-a înclinat la aproximativ 20 de grade. Ulterior, a fost adusă în zonă o foarfecă mecanică, pentru ruperea pereţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici