Demonstraţie de incompetenţă: Asfaltul turnat de câteva zile pe o stradă la Vatra Donei se poate îndepărta uşor cu mâna | VIDEO

Asfaltul turnat săptămâna aceasta pe o stradă din Vatra Dornei se poate îndepărta foarte uşor cu mâna, o demonstraţie fiind făcută de câţiva localnici revoltaţi pe modul în care s-a făcut lucrarea. Primarul oraşului susţine că este vorba numai de un strat de egalizare şi că lucrările nu sunt gata.

277 afișări
Imaginea articolului Demonstraţie de incompetenţă: Asfaltul turnat de câteva zile pe o stradă la Vatra Donei se poate îndepărta uşor cu mâna | VIDEO

Lucrare de mântuială la Vatra Donei: Asfaltul turnat de câteva zile pe o stradă se poate îndepărta uşor cu mâna

Modernizarea a 10 kilometri de străzi din oraşul Vatra Dornei a început în urmă cu câteva zile. Lucrările sunt efectuate de o firmă din Bistriţa-Năsăud, care a câştigat licitaţia organizată de primărie.

După ce a fost turnat primul strat de asfalt, localnicii, revoltaţi de modul în care a lucrat compania, au postat filmuleţe pe Facebook din care se vede cum asfaltul abia turnat se poate îndepărta cu mâna, foarte uşor.

„Asfaltul de la Vatra Dornei… Nu îl ridic prea tare că ajungem la barieră…”, se aude, în filmul postat pe reţeaua de socializare, comentariul bărbatului care îndepărtează cu foarte mare uşurinţă asfaltul abia turnat pe una dintre principalele străzi din oraş.

După apariţia imaginilor, primarul oraşului, Ilie Boncheş, a reacţionat şi susţine că asfaltarea nu este finalizată în zona respectivă şi că stratul turnat este unul de egalizare.

„Ceea ce s-a turnat nu este strat de uzură, ci unul suport – binder, peste care urmează a se turna, în etapa finală a lucrării, stratul de uzură din mixturi asfaltice stabilizate în grosime de 5 cm. Lucrările au fost supravegheate atât de dirigintele de şantier, de un reprezentant al Inspecţiei de Stat în Construcţii, precum şi de reprezentanţi ai beneficiarului. În următoarea etapă se vor tăia marginile, se va turna binderul pentru parcările laterale, va avea loc ridicarea căminelor la cotă şi reabilitarea trotuarelor. Abia apoi se va turna stratul de uzură pe întreaga suprafaţă”, se arată într-un comunicat al primarului Ilie Boncheş, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Primarul susţine că lucrările, făcute din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, sunt monitorizate timp de 5 ani din momentul recepţiei finale şi că acestea vor fi de o calitate superioară, mai ales că drumul trebuie să facă faţă unui trafic greu.

Lucrările de modernizare a 10 kilometri de drumuri din oraşul Vatra Dornei sunt făcute în cadrul unui proiect european în valoare de 3,2 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici