Demonstraţii în caz de cutremur mâine, în Parcul Herăstrău

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti organizează, vineri, în Parcul Herăstrău, o zi demonstrativă la care iau parte şi cetăţenii bucureşteni, aceştia urmând să fie instruiţi şi să vadă demonstraţii privind măsurile ce pot fi luate în caz de cutremur.

58 afișări
Imaginea articolului Demonstraţii în caz de cutremur mâine, în Parcul Herăstrău

Demonstraţii în caz de cutremur mâine, în Parcul Herăstrău (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Acţiunea se desfăşoară sub motto-ul "Fii pregătit pentru cutremur", iar activităţile principale vor fi informarea cetăţenilor privind riscurile existente în caz de cutremur şi instruirea lor cu privire la măsurile ce pot fi luate în aceste situaţii de urgenţă, potrivit ISU Bucureşti.

În cadrul programului, se va prezenta şi tehnica de intervenţie a pompierilor.

Campania face parte din proiectul Safe Quake, dezvoltat în parteneriat cu omologii bulgari şi croaţi, sub egida Comisiei Europene. Campania de conştientizare a populaţiei cu privire la regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui seism se desfăşoară gradual, pe mai multe etape, precizează ISU Bucureşti.

"Ţinând seama de locul şi rolul situaţiilor de urgenţă, şi de regăsirea acestora în toate sferele vieţii socio-economice, într-o pondere mai mică sau mai mare, în funcţie de dinamica lor, considerăm că este foarte importantă aplicarea principiului solidarităţii, sub înţelesul de solidaritate umană. Prin realizarea solidarităţii umane, atât în actul preventiv cât şi în momentul gestionării situaţiilor de urgenţă, noţiunilor de siguranţă şi securitate a cetăţeanului li se acordă o nouă dimensiune, iar instituţiei noastre o nobilă misiune, care îi scoate pregnant în evidenţă rolul deosebit jucat în domeniul situaţiilor de urgenţă", mai arată ISU Bucureşti.

Campania de conştientizare se desfăşoară pe parcursul lunii aprilie, de către ISU Bucureşti. În perioada 15 martie -15 aprilie, campania se derulează în instituţii de învăţământ şi centre speciale de zi, îngrijire şi asistenţă din Bucureşti.

În cadrul proiectului a fost creat un set de reguli ce trebuie respectate de către populaţie în cazul unui cutremur, până la sosirea echipelor de intervenţie, pornind de la implementarea modalităţilor de autoprotecţie şi ajutor reciproc. Materialele cuprind atât reguli generale, cât şi reguli speciale, destinate persoanelor ce fac parte din grupuri vulnerabile, precum orbi, surdo-muţi, bătrâni instituţionalizaţi, copii sau persoane cu handicap locomotor.

În cadrul campaniei de conştientizare va fi organizată Ziua Demonstrativă (Demo Day), cu tema "Fii pregătit pentru cutremur", care se va desfăşura vineri, începând cu ora 10.00, în Parcul Herăstrău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici