Dentistul a devenit bau-bau pentru români. România se clasează pe ultimul loc în Europa la consultaţii stomatologice

  • Media la nivel naţional arată că un român nu ajunge nici măcar o dată pe an la dentist
  • Suntem ultimii din Europa la consultaţiile stomatologice, primii sunt olandezi
  • Cauzele sunt serviciile scumpe, lipsa cabinetelor stomatologice în mediul rural şi mentalitatea
301 afișări
Imaginea articolului Dentistul a devenit bau-bau pentru români. România se clasează pe ultimul loc în Europa la consultaţii stomatologice

Sursa foto: Mediafaxfoto

Când ai fost ultima dată la dentist? O fi sănătatea orală importantă, dar media la nivel naţional arată că un român nu ajunge nici măcar o dată pe an la un consult stomatologic. Asta ne situează la coada clasamentului în Uniunea Europeană la consultaţiile stomatologice. Serviciile scumpe, lipsa cabinetele în mediul rural, dar şi mentalitatea sunt cauzele principale.

MIRUNA DRAGONOV, MEDIC ENDODONT: 

Cu cât este o problemă, o afecţiune identificată mai de timpuriu, cu atât costurile sunt mai mici. Mai este o lipsă de educaţie a românului. El nu este învăţat de mic să vină la stomatolog. Din anumite studii, făcute recent, rezultă că 30% dintre români nu îşi duc copiii la stomatolog de mici. 5 din 10 români nu vin deloc la stomatolog, iar din cei care vin, am puţini care vin periodic, dar de obicei vin când au dureri. 

Florin este funcţionar public. Prima dată a fost la dentist în adolescenţă. Recunoaşte că dantura nu a fost una din priorităţile sale, iar acum i-a venit nota de plată, la propriu. A făcut chiar un împrumut să o poată achita. Dar merită, zice el, pentru că s-a născut a doua oară.

FLORIN, PACIENT: Foarte rar, cred că la 3-4 ani sau în momentul în care aveam dureri. Eu nevenind la medicul stomatolog nu eram la curent cu preţurile, decât aşa, verbal, auzind din gură în gură. Şase implanturi în partea de sus, trei în partea de jos, plus întreaga dantură trebuind să fie restaurată. Cred că în jur de 15.000 de euro a costat tot. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici