Descinderi ale ofiţerilor anticorupţie la Serviciul Permise Auto Cluj Napoca

Ofiţeri anticorupţie şi procurori DNA au descins, marţi dimineaţă, la 13 adrese din Cluj Napoca, între care sediul Serviciului comunitar de permise şi înmatriculări auto, existând suspiciuni legate de eliberarea frauduloasă a unor permise auto.

243 afișări
Imaginea articolului Descinderi ale ofiţerilor anticorupţie la Serviciul Permise Auto Cluj Napoca

Descinderi ale ofiţerilor anticorupţie la Serviciul Permise Auto Cluj Napoca (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, acţiunea ar viza în principal doi ofiţeri şi doi agenţi din cadrul serviciului, precum şi mai mulţi intermediari.

La Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca lucrează 15 persoane.

Serviciul Permise de Conducere Cluj este închis

Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca este închis, marţi dimineaţă, în sediu aflându-se ofiţeri DGA şi procurori anticorupţie, care verifică arhiva instituţiei şi calculatoarele unor angajaţi.

Persoanele care au mers marţi dimineaţă la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca au găsite uşile sediului închise şi un afiş prin care erau anunţate că în cursul acestei zile activitatea instituţiei este întreruptă.

În paralel cu perchiziţiile la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca au loc percheziţii şi la locuinţele unora dintre angajaţii instituţiei, suspectaţi că ar fi eliberat ilegal permise de conducere, dar şi la sediile unor şcoli de şoferi din municipiu, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Şeful Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca, Dan Florian, a declarat că niciun angajat al instituţiei nu a fost reţinut.

"Este o anchetă în desfăşurare, vom oferi mai multe amănunte la finalizarea ei. Nimeni nu a fost reţinut", a declarat Dan Florian.

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a declarat că nu a primit nicio sesizare legată de activitatea Serviciului Permise de Conducere.

"De când sunt eu prefect, de două săptămâni, nu am primit nicio sesizare. Am fost anunţaţi dimineaţă despre desfăşurarea unei anchete la acest serviciu, fără a ne fi oferite date suplimentare", a declarat, marţi dimineaţă, prefectul de Cluj.

Un audit recent al prefecturii nu depistase probleme

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a declarat că la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor avusese loc recent un audit al instituţiei pe care o conduce, nefiind depistate "probleme majore".

Stamatian este de părere că descinderile la Serviciul Permise Auto afectează imaginea unei instituţii despre care avea informaţii că funcţionează bine.

"Sperăm să fie o alarmă falsă, iar Clujul să rămână acelaşi oraş scutit de scandaluri majore", a afirmat prefectul.

Sâptămâna trecută, au avut loc acţiuni similare în judeţul Covasna, iar un număr de 19 persoane, între care cinci agenţi de la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Sfântu Gheorghe, un funcţionar al Primăriei municipiului, trei inspectori auto, un subofiţer al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Covasna şi intermediari, sunt urmărite penal în cazul eliberării frauduloase de permise auto şi al înmatriculării de maşini.

Cele 19 persoane sunt acuzate de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiune de luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale şi aderare la un grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici