Descoperire macabră făcută într-un lac din Covasna. Autorităţile au deschis o anchetă

Două cadavre de porci, găsite într-un lac din localitatea Vârghiş, judeţul Covasna, au fost scoase din apă de pompieri, cu ajutorul unei bărci. Inspectorii veterinari şi poliţiştii fac anchete pentru a afla de ce au murit animalele şi cine le-a aruncat în apă.

3855 afișări
Imaginea articolului Descoperire macabră făcută într-un lac din Covasna. Autorităţile au deschis o anchetă

Descoperire macabră făcută într-un lac din Covasna. Autorităţile au deschis o anchetă

Potrivit DSVSA Covasna, inspectorii veterinari au fost anunţaţi, marţi seara, că într-un lac de lângă localitatea Vârghiş au fost văzute două cadavre de porci.

S-a cerut sprijinul ISU Covasna pentru scoaterea cadavrelor din lac, pompierii intervenind cu o barcă şi constatând că este vorba despre doi porci de aproximativ 130 de kilograme.

Conform DSVSA, animalele aveau cu cozile tăiate, ceea ce denotă faptul că provin dintr-o exploataţie comercială, dar nu aveau crotalii sau semne că ar fi fost vreodată identificate.

S-au recoltat probe pentru examen de laborator, iar cadavrele au fost îngropate şi s-a făcut dezinfecţia persoanelor şi utilajelor care
au participat la acţiune.

Probele prelevate au fost transportate, miercuri, la laboratorul acreditat din judeţul Prahova, iar DSVSA a deschis o anchetă epidemiologică, precum şi una privind identificarea şi mişcarea porcinelor din zonă.

De asemenea, a fost sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna pentru deschiderea unei anchete.

Taguri:
cadavru,
porc,
lac

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici