Video Deşeurile infecţioase din centrele de carantină sunt un real pericol. Procedurile de colectare trebuie respectate cu stricteţe

  • Gunoaiele rezultate de la persoanele suspecte sau confirmate cu COVID-19 sunt considerate deşeuri infecţioase
  • Deşeurile sunt transportate la minus 4 grade Celsius spre incinerator
  • În România sunt monitorizare peste 130.000 de persoane aflate în izolare acasă sau în centrele de carantină
664 afișări

Resturile din centrele de carantină sunt un real pericol. Conform Ministerului Sănătăţii, acestea ar trebui să fie colectate cu atenţie deosebită pentru că sunt deşeuri infecţioase. 

O maşină specială, cu -4 grade în spaţiul de depozitare, colectează gunoiul de la persoanele aflate în carantină sau în izolare din sectorul 4 Bucureşti. Tot ce trebuie să faci este să anunţaţi primăria, iar echipa va veni şi va colecta gunoiul de la adresa dumneavoastră.

De mai bine de o săptămână, Albert şi George colectează gunoiul de la persoanele aflate în carantină sau izolare. Zilnic ei ajung la peste 80 de adrese din Bucureşti şi respectă cu stricteţe procedura.

George Ivan, gunoier: „Trebuie să ne luăm echipamentul în fiecare zi. Bineînţeles, ne dezinfectăm înainte, ne luăm combinezonul pe noi, ne luăm masca, mănuşile şi indiferent, după ce coborâm, ne dezinfectăm, ne scoatem mănuşile, schimbăm din nou mănuşile şi masca.”

Albert Saracad, gunoier: „Când se duce maşina să o ia să se ducă la incinerat (nr. gunoiul) noi ne aruncăm şi costumele cu totul, schimbăm costumele, ne schimbăm cu totul, nu avem nicio treabă cu persoana, eu nu am nicio frică de aşa ceva.”

Nu au o misiune uşoară, dar asta nu-i opreşte o ducă la bun sfârşit zinic.  

În acest moment în România sunt monitorizate peste 11.500 de persoane aflate în centrele de carantină şi circa 123.000 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici