Detalii în cazul surorilor răpite: Criminalul avea pregătit un ciocan, un târnăcop şi o lopată

Bărbatul din judeţul Caraş-Severin suspectat că a ucis o fată de 14 ani şi a rănit-o pe sora acesteia, în vârstă de 17 ani, care a ajuns în stare gravă la spital, era pregătit inclusiv cu târnăcop şi lopată pentru a-şi îngropa victimele.

1276 afișări
Imaginea articolului Detalii în cazul surorilor răpite: Criminalul avea pregătit un ciocan, un târnăcop şi o lopată

Detalii în cazul surorilor răpite: Criminalul avea pregătit un ciocan, un târnăcop şi o lopată (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Procurorul care se ocupă de caz, Ion Teacă, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX că Iancu Măran, bărbatul de 35 de ani care este suspect că a răpit două surori din Oraviţa şi a ucis-o pe una dintre ele, avea pregătit un ciocan, un târnăcop şi o lopată pentru a le îngropa pe fete.

"Suspectul a fost cel care i-a condus pe poliţişti la locul unde se aflau victimele sale şi la locul unde le-a ţinut legate. În acel loc s-a găsit sfoara cu care cele două victime au fost legate, bandă adezivă pentru a nu ţipa, un ciocan, un târnăcop şi o lopată, pentru a le îngropa. Cele două victime au reuşit să se dezlege şi au fugit, dar probabil că în fugă au fost lovite cu cuţitul. Vorbim de un singur cuţit cu care au fost aplicate mai multe lovituri ambelor victime. Se pare că în scop de viol au fost duse acolo", a declarat Ion Teacă.

Potrivit procurorului, mama fetelor ştia că acestea au plecat cu Iancu Măran, astfel că poliţiştii l-au oprit pe bărbat, pe stradă, în timp ce circula pe un scuter. Bărbatul a fost surprins cu urme de sânge pe haine, şi, fiind întrebat de poliţişti, el şi-a recunoscut fapta şi chiar i-a condus pe poliţişti la locul unde se aflau cele două victime ale sale.

Ion Teacă a spus că fata de 17 ani care se află la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Reşiţa are şase leziuni de cuţit în zona gâtului, alte trei în zona spatelui şi una în zona inimii, însă nu au fost atinse organele vitale. Cea de-a doua victimă, cea de 14 ani, care a şi decedat din cauza loviturilor de cuţit, avea pe suprafaţa corpului mai multe leziuni. A fost lovită de trei ori în zona gâtului cu tăierea traheei, de asemenea, mai avea şapte lovituri în zona spatelui, fiind atinşi plămânii, şi alte două lovituri în zona inimii.

Bărbatul a fost reţinut, luni după-amiază, urmând să fie dus la instanţă, marţi, cu propunerea de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav.

Două surori în vârstă de 14 şi 17 ani din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au fost date dispărute de către mama lor, duminică seară, una dintre ele fiind găsită moartă, luni, ucisă cel mai probabil cu un cuţit, iar cea de-a doua a fost rănită, fiind dusă la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici