Dezastrul descoperit de Oros la Ministerul Agriculturii: Am găsit şi coafeze şi tot felul de „specialişti” / 15% din posturi vor fi reduse

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că 15% din posturile din minister şi din instituţiile subordonate vor fi reduse, în condiţiile în care s-a constatat că sunt angajaţi care nu au nicio legătură cu domeniul, printre care coafeze, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

7704 afișări
Imaginea articolului Dezastrul descoperit de Oros la Ministerul Agriculturii: Am găsit şi coafeze şi tot felul de „specialişti” / 15% din posturi vor fi reduse

Dezastrul descoperit de Oros la Ministerul Agriculturii

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă, că au fost sute de persoane detaşate de la firme private, fără concurs, iar aceste detaşări au fost sistate de la 1 ianuarie 2020.

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii şi a instituţiilor din subordine şi, în opinia noastră, cel puţin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar şi locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajaţi, iar în total, la toate instituţiile şi agenţiile din subordine, avem 14.239 de angajaţi. La AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – n.r.) au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată. Am găsit şi coafeze şi tot felul de <<specialişti>> angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020”, a spus Oros.

Potrivit acestuia, la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) este cel mai mare „dezastru”, fiind primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peştilor în zone unde se cultiva rapiţă.

„Discuţia cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislaţia europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau fie despăgubite doar anumite entităţi cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantităţi de peşte, pierderi pe 2019, mai mari decât producţia vândută în ultimii 5 ani. E puţin probabil să ai o asemenea pierdere. E corpul de control acolo şi verifică. Avem hărţi satelitare şi dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut peşte pentru că nu au avut apă, ei cultivau rapiţă, orez şi raportau pierderi la peşte”, a explicat Oros.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici