Dezastrul lăsat în urmă de inundaţii. Bilanţ IGSU: 152 de persoane evacuate, drumuri blocate şi peste 100 de case inundate

  • Bilanţ IGSU: Peste 150 de persoane sunt evacuate
  • 100 de case au fost inundate
  • Mai multe drumuri sunt blocate din cauza ploilor torenţiale din ultimele 24 de ore
1318 afișări
Imaginea articolului Dezastrul lăsat în urmă de inundaţii. Bilanţ IGSU: 152 de persoane evacuate, drumuri blocate şi peste 100 de case inundate

Dezastrul lăsat în urmă de inundaţii. Bilanţ IGSU: 152 de persoane evacuate, drumuri blocate şi peste 100 de case inundate

Potrivit IGSU, aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe. În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 102 case, 151 de curţi şi 236 beciuri şi subsoluri.

Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara.

De asemenea, cele 152 de persoane evacuate preventiv din locuinţe, marţi, rămân relocate, temporar, la rude şi în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, astfel: 81 persoane în localitatea Baranca (Botoşani), 40 persoane în municipiul Aiud (Alba), 26 persoane în localitatea Rodna (Bistriţa-Năsăud), 3 persoane în localităţile Feneş şi Teregova (Caraş-Severin) şi două persoane în localitatea Valea Vişeului (Maramureş).

Traficul rutier este blocat pe două drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/HD), restricţionat pe un drum judeţean (DJ 153/MS) şi a fost temporar blocat pe 3 drumuri naţionale (DN 10/CV, DN 28/IS şi DN 17B/NT) şi un drum judeţean (DJ 142/MS), a transmis IGSU.

În zonele vizate au fost emise 10 mesaje prin sistemul Ro-Alert la nivelul a 7 judeţe (BT, BV, BZ, CV, HD, HR, IS şi NT).

Potrivit IGSU, joi dimineaţa se desfăşoară intervenţii în 4 judeţe, Arad, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara şi Mureş, pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, precum şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.

Totodată, având în vedere că până mâine seară este în vigoare o avertizare hidrologică Cod roşu de inundaţii pe râul Prut, 81 de persoane din localitatea Baranca, judeţul Botoşani, vor fi evacuate din gospodării şi vor fi cazate în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici