Dezinfectanţi în magazia plină de mucegai a spitalului Târgu-Jiu. Manager: De 30 de ani tot aşa a mers

Reactivi şi dezinfectanţi au fost găsiţi într-o magazie plină de mucegai a spitalului Târgu-Jiu. ITM anunţă că a sesizat instanţa, în timp ce conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu spune că magazia funcţionează aşa de 30 de ani şi până acum nimeni nu a spus nimic.

491 afișări
Imaginea articolului Dezinfectanţi în magazia plină de mucegai a spitalului Târgu-Jiu. Manager: De 30 de ani tot aşa a mers

Dezinfectanţi în magazia plină de mucegai a spitalului Târgu-Jiu. Manager: De 30 de ani tot aşa a mers

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sesizat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, susţinând că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu a fost respectată sistarea depozitării de substanţe periculoase într-o magazie în care au fost descoperite nereguli grave.

Activitatea magaziei respective a fost sistată în urma unui control făcut în perioada 14-18 octombrie. Inspectorii au găsit atunci în magazie mucegai şi improvizaţii la instalaţia electrică, însă tot acolo era depozitaţi reactivi şi dezinfectanţi.

Inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase într-o magazie improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul care deţine clădirea a fost sancţionat cu cinci amenzi în valoare totală de 22.000 de lei. Deficienţele constatate erau legate de defecte la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Neli Matei, purtătorul de cuvânt ITM Gorj.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Gigel Capotă, spune însă că a primit decizia de sistare cu întârziere.

Gigel Capotă a declarat, pentru MEDIAFAX, că a primit în 29 octombrie un proces verbal prin care era anunţat că s-a sistat activitatea magaziei din 21 octombrie.

Managerul spune că a cerut să i se spună clar ce înseamnă sistarea activităţii, respectiv dacă poate lua substanţele de acolo sau nu, dar nu a mai primit răspuns.

Ca să auzim astăzi că au fost iar astăzi pe acolo, iar au făcut poze, că erau nişte dezinfectanţi. Erau, normal, până nu îmi spui ce să fac cu ei. Sunt nişte soluţii care sunt în sticle de plastic. Nu ei sunt cei care stabilesc dacă sunt şi cum sunt. Ca să aud acum că au făcut şi penal. Foarte bine. Să vedem ce se întâmplă. SJU nu este un butic în stradă, să intre peste ei grămadă. Te prezinţi. Este un registru unic de control, vorbeşti cu conducerea. De unde, ei sunt Dumnezeu pe pământ. În 20 de ani au dormit, nu au văzut în ce condiţii. Acum, când lucrurile încep să meargă, să se mişte, găsesc ei o magazie care, 30 de ani, tot aşa a funcţionat", a declarat Gigel Capotă.

Surse din cadrul ITM Gorj au declarat, pentru MEDIAFAX, că vineri a fost depusă o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru că nu s-a respectat sistarea activităţii magaziei, măsură care a fost dispusă în urma unui control la spital. Potrivit aceloraşi surse, dezinfectanţii au nevoie de un loc foarte bine ventilat şi nu pot fi ţinuţi în acea magazie.

Taguri:
spital,
probleme,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici