Diferenţa între temperaturile date de ANM şi realitatatea din oraşe, dată de modul de măsurare impus

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) este obligată să măsoare temperaturile în anumite condiţii, dat fiind faptul că este o autoritate de stat şi este parte a organizaţiei mondiale de meteorologie care a impus standarde unice pentru toate instituţiile membre, susţine directorul Ion Sandu.

2 afișări
Imaginea articolului Diferenţa între temperaturile date de ANM şi realitatatea din oraşe, dată de modul de măsurare impus

Diferenţa între temperaturile date de ANM şi realitatatea din oraşe, dată de modul de măsurare impus

Ion Sandu a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că "este normal" ca datele prezentate de ANM, în special cele referitoare la temperaturi, să nu corespundă realităţii oraşelor.

"Suntem obligaţi să măsurăm în anumite condiţii: la umbră, la înălţimea de doi metri de la teren care, la rândul său, să fie acoperit cu iarbă. Astea sunt datele oficiale pe care le obţinem şi doar acestea sunt relevante pentru Organizaţia Mondială de Meteorologie (OMM). Dealtfel, aceste obligaţii rezidă chiar din statutul instituţiei noastre, de membru al organizaţiei. Ideea a fost ca, pentru a fi relevante, datele să fie măsurate în condiţii similare, iar cele pe care le-am amintit sunt standarde acceptate internaţional", a declarat Ion Sandu agenţiei MEDIAFAX.

În această situaţie, datele ANM sunt mai mereu contrazise de măsurătorile empirice din centrele betonate ale marilor oraşe. Ion Sandu a respins categoric teza potrivit căreia temperaturile ANM sunt falsificate pentru a evita luarea unor măsuri speciale de prevenire a caniculei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici