DIICOT: Oase găsite în gropile din curtea lui Dincă. Agrafe, nasturi şi cercei, în liziera pădurii

Felix Bănilă a anunţat că au fost trimise INML să analizeze, pe lângă oasele găsite în pădurea din Caracal, şi mai multe materiale textile şi fragmente osoase, dar şi nasturi, capse, agrafe de păr şi un cercel. Şeful DIICOT a mai spus că într-o groapă săpată în curtea lui Dincă au fost găsite oase.

1682 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Oase găsite în gropile din curtea lui Dincă. Agrafe, nasturi şi cercei, în liziera pădurii

DIICOT: Oase găsite în gropile din curtea lui Dincă. Agrafe, nasturi şi cercei, în liziera pădurii

„În curtea inculpatului au mai fost descoperite şi alte fragmente osoase într-o groapă săpată în pământ, a căror expertizare genetică au fost de indată dispusă de specialiştii INM prin ordonanţa de 7 august”, a declarat şeful DIICOT, Felix Bănilă.

Potrivit procurorului-şef, tot în data de 7 august, specialiştilor din Institutul Naţional de Criminalistică li s-a cerut stabilirea profilului genetic a unei persoane din anturajul lui Gheorghe Dincă.

„Şi compararea profilului genetic determinat al acestuia şi a profulului genetic al inculpatului (Dincă, n..r) şi victimelor cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de păr a urmelor de contact şi a mai multor obiecte purtătoare de urme ridicate din autoturismul şi casa inculpatului”, mai subliniază sursa citată.

Felix Bănilă a mai anunţat că la finele lunii august, specialiştilor şi s-au cerut alte analize: „Au fost dispuse noi expertize genetice la INML cu privire la fragmentele osoase şi textile carbonizate, respectiv fragmente metalice, nasturi, capse, cleme, agrafe de păr, fermoare şi un cercel descoperite în zona de lizieră şi rezultate în urma cernerii cenuşei de pe marginea drumului naţional”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici