DIICOT: Opt fete, dintre care una minoră, obligate să se prostitueze în Franţa

Procurorii DIICOT au descins, joi, în cinci locaţii din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar privind traficul de persoane şi traficul de minori. Anchetatorii au probe că opt fete au fost traficate în Franţa, una dintre ele fiind minoră.

313 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Opt fete, dintre care una minoră, obligate să se prostitueze în Franţa

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2012, mai multe persoane din judeţul Călăraşi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Astfel, în perioada 2012-2020, membrii grupului infracţional organizat au recrutat, prin utilizarea metodei de inducere în eroare lover-boy, 8 persoane vătămate, una minoră, pe care, ulterior, prin inducere în eroare şi utilizarea de violenţe fizice şi psihice le-au exploatat prin determinarea la practicarea prostituţiei pe teritoriul Franţei, obţinând în mod semnificative avantaje de natură patrimonială”, spun procurorii DIICOT.

De asemenea, în perioada 2021-2022, unul dintre membrii grupării a recrutat o persoană vătămată, pe care, ulterior, a exploatat-o prin determinarea la practicarea prostituţiei pe teritoriul Olandei şi în România.

Totodată, în cursul anului 2010, anterior constituirii grupului infracţional organizat, unul dintre suspecţi, a recrutat o persoană vătămată, minoră la acea dată, pe care a exploatat-o prin determinarea la practicarea prostituţiei într-o zonă rurală a judeţului Călăraşi.

În perioada 2012-2020, mai multe persoane, rude sau apropiaţi ai membrilor grupului, i-au sprijinit pe aceştia să obţină beneficii materiale, respectiv sume de bani realizate de victimele traficului de persoane, în cuantum de aproximativ 700.000 euro, prin faptul că au acceptat să transmită şi să primească sume de bani, pe care le-au remis ulterior membrilor grupului.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici