DIICOT va cerceta modul în care a fost emisă autorizaţie pentru clinica Sabyc

Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că procurorii vor cerceta modul în care a fost emisă autorizaţia în cazul clinicii de fertilizare Sabyc.

80 afișări
Imaginea articolului DIICOT va cerceta modul în care a fost emisă autorizaţie pentru clinica Sabyc

DIICOT va cerceta modul în care a fost emisă autorizaţie pentru clinica Sabyc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse judiciare au precizat, totodată, că procurorii DIICOT vor extinde ancheta în cazul clinicii Sabyc, urmând să fie cercetată şi fosta conducere a Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) în legătură cu modul în care a fost emisă autorizaţia de funcţionare pentru centrul medical.

Fostul şef al ANT, Victor Zota, demis în urmă cu o zi, va fi chemat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a oferi explicaţii privind modul în care a fost autorizată clinica, potrivit aceloraşi surse.

Codruţ Olaru a declarat că procurorii vor cerceta modul în care a fost emisă autorizaţia pentru clinica Sabyc şi că măsura administrativă - a demiterii lui Victor Zota - nu exclude răspunderea penală a acestuia.

Victor Zota a fost demis, luni, de la conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), întrucât, în cazul clinicii Sabyc, a încălcat legislaţia potrivit căreia acreditarea poate fi făcută prin ordin de ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici