Video Dilema corporatistului: să-mi iau sau nu bilet de avion la New York, cu 350 de euro, în iunie?

  • Dacă ai visat mereu să ajungi la New York, află că biletele de avion au ajuns să coste şi 300 de euro
  • Tinerii corporatişti stau pe gânduri dacă să cumpere sau nu următoarea vacanţă
  • Ce spun specialiştii despre aceste oferte? Este sau nu recomandat să le cumpărăm?
868 afișări
Ana are 29 de ani, lucrează într-o corporaţie de succes şi este pasionată de călătorii. Şi-a dorit mereu să ajungă la New York, iar oferta de nerefuzat a venit zilele acestea, în plină pandemie.
 
„Sunt foarte tentată mai ales că nu am ajuns până acum în America. Mai ales după perioada asta de stat în casă şi de lucrat de acasă şi haos şi de reorganizare simt nevoia unei vacanţe. Din păcate mi-am anulat 2 planuri pe care le aveam în curs şi o astfel de vacanţă ar fi foarte binevenită, însă perioada următoare nu este cea mai potrivită, cel puţin pentru mine, pentru că o dată cu reîntoarcerea la birou va fi destul de dificil să-mi iau un concediu în următoarele luni”, a spus Ana Cernoiu. 
 
Experţii în călătorii susţin că reducerile la biletele de avion pentru destinaţii care până de curând erau considerate scumpe reprezintă o formă de revigorare a industriei aeronautice, foarte afectată de la începutul pandemiei.
 
„În primul rând trebuie să ştim că această cursă de New York este o cursă extrem de competitivă. Nu este pentru prima oară când am văzut tarife de 300, 350 de euro. Ceea ce se doreşte acum este cumva să se stimuleze restartarea business-ului, să se stimuleze faptul ca oamenii să poată să zboare. De aceea mă aştept ca cel puţin la început, multe companii aeriene să dea nişte oferte foarte bune”, a explicat Cezar Dumitru, blogger de călătorii.
 
Dacă totuşi iei decizia să îţi cumperi un bilet de avion către destinaţia favorită, te poţi aştepta să îţi primeşti banii înapoi dacă restricţiile de zbor se prelungesc?
 
„Evident există riscul ca acel zbor să nu opereze, adică până în iunie nu ştiu dacă Statele Unite vor putea ridice restricţiile impuse în timpul pandemie. Marea Britanie, sigur nu. În acel moment, evident zborul va fi cel mai probabil anulat şi există schemele care deja sunt implementate. Una dintre acestea este amânarea zborului către o altă dată. Se poate obţine totodată un voucher, aşa încât suma achitată să o foloseşti pentru o altă destinaţie şi există şi a treia variantă, cea a rambursării”, a mai declarat Cezar Dumitru. 

Dacă zborul nu se efectuează, iar clientul solicită rambursarea banilor, suma va fi recuperată cel mai probabil cu întârziere.
 
„Ţinând cont de criza lichidităţilor care există la nivelul industriei globale, clienţii cred că îşi vor vedea banii înapoi doar în momentul în care companiile vor reveni la operaţiuni”, a declarat acesta.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, biletele pentru New York porneau de la 500-600 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici