Dimineaţa cu cele mai scăzute temperaturi din această toamnă. Cât au arătat termometrele la Miercurea Ciuc şi Joseni

Cele mai scăzute temperaturi din ţară s-au înregistrat, miercuri dimineaţă, în judeţul Harghita, la Miercurea Ciuc şi Joseni.

1582 afișări
Imaginea articolului Dimineaţa cu cele mai scăzute temperaturi din această toamnă. Cât au arătat termometrele la Miercurea Ciuc şi Joseni

Dimineaţa cu cele mai scăzute temperaturi din această toamnă. Cât au arătat termometrele la Miercurea Ciuc şi Joseni (Imagine: Andrei Spirache / Arhiva MediafaxFoto)

Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteorologică Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că temperatura de minus 4 grade Celsius a fost înregistrată în municipiul reşedinţă de judeţ în noaptea de marţi spre miercuri în jurul orei 02.30.

Aceeaşi valoare termică a fost înregistrată şi la Joseni, în jurul orei 6.30.

Temperatura a coborât sub limita îngheţului şi la Topliţa, unde a fost consemnată o minimă de minus 3 grade Celsius.

Cele mai ridicate temperaturi din Harghita au fost înregistrate la Staţia Meteo Bucin, unde au fost 0,4 grade Celsius, şi în municipiul Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au indicat, la miezul nopţii, 1,4 grade Celsius.

În majoritatea localităţilor din Harghita s-a instalat bruma la sol.

Meteorologii anunţă că vremea se va menţine rece noaptea şi dimineaţa în Harghita şi în intervalul următor, cu minime cuprinse între minus 2 şi 4 grade Celsius, cer variabil şi intensificări de vânt în timpul nopţii.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, în vreme ce maxima absolută înregistrată în octombrie a fost de 30,6 grade în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici