Din 2010, în Capitală, impozitele pe case, terenuri şi maşini cresc cu 15 la sută

Bucureştenii vor plăti, în 2010, impozite pe case, terenuri şi maşini mai mari, în medie, cu 15 la sută. Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu susţine că "nu este vorba de o majorare, ci de o actualizare a acestora. În 2010, bucureştenii vor plăti aceleaşi impozite, ca anul trecut, dar actualizate cu rata inflaţiei. Acestea nu au mai fost actualizate de trei ani".

12 afișări
Imaginea articolului Din 2010, în Capitală, impozitele pe case, terenuri şi maşini cresc cu 15 la sută

Din 2010, în Capitală, impozitele pe case, terenuri şi maşini cresc cu 15 la sută (Imagine: Mediafax Foto)

Creşterea taxelor şi impozitelor locale a fost aprobată, la jumătatea lunii decembrie, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii municipali au mai hotărât ca cei care-şi achită dările către stat până pe date de 31 martie 2010 să beneficieze de o reducere de 10 la sută. Impozitul se poate plăti pentru întreg anul sau în două rate. Prima rată este scadentă la 31 martie iar cea de a doua până pe 30 septembrie inclusiv.

Pentru declararea cu întârziere a dobândirii unei proprietăţi amenzile sunt între 60 şi 240 de lei iar pentru nedeclararea lor amenzile sunt între 240 şi 600 de lei.

Citeşte mai multe despre impozitele pe care le vom plăti în 2010 pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici