Diploma obţinută de Eugen Teodorovici de la SRI, anulată, după ce absolventul s-a "autodenunţat". Activitatea Colegiului Naţional de Informaţii, suspendată/ Toate diplomele sunt verificate - VIDEO

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” anunţă că activitatea Colegiului Naţional de Informaţii este suspendată ca urmare a verificărilor declanşate după ce ministrul Finanţelor a declarat că a absolvit un curs fără a se prezenta. Diploma lui Teodorovici va fi anulată.

4395 afișări
Imaginea articolului Diploma obţinută de Eugen Teodorovici de la SRI, anulată, după ce absolventul s-a "autodenunţat". Activitatea Colegiului Naţional de Informaţii, suspendată/ Toate diplomele sunt verificate - VIDEO

Diploma obţinută de Eugen Teodorovici la Academia de Informaţii SRI, anulată. Activitatea Colegiului Naţional de Informaţii, suspendată

"Cu privire la condiţiile de absolvire a Colegiul Naţional de Informaţii (CNI), în cazul domnului Teodorovici Orlando Eugen – seria I/2013, la nivelul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” a fost instituită o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obţinere a diplomei de absolvire. De asemenea, în urma deciziei comune a conducerii ANIMV şi CNI, Comisia a demarat verificări în privinţa tuturor absolvenţilor acestor cursuri, de la înfiinţarea CNI şi până în prezent. Menţionăm că pe parcursul verificărilor, activitatea Colegiului National de Informaţii este suspendată", transmite Academia, printr-un comunicat de presă.

"Comisia de specialitate certifică următoarele aspecte referitoare la modul în care domnul Teodorovici Eugen Orlando a parcurs etapele aferente programului postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă „Colegiul National de Informaţii”:

  • a depus cerere şi dosar de înscriere la colocviul de admitere;
  • a fost prezent şi a susţinut colocviul de admitere;
  • a încheiat un contract de studii cu ANIMV;
  • a plătit taxa de şcolarizare aferentă programului „Colegiul National de Informaţii”;
  • nu a susţinut evaluările la cele trei discipline pentru care i-au fost acordate note;
  • nu a susţinut examenul de certificare a competenţelor;
  • nu a ridicat personal certificatul de absolvire, de la sediul ANIMV", mai spun reprezentanţii Academiei.

Consecinţa verificărilor este anularea diplomei. "Ţinând cont de prevederile art. 144 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 precum şi cele reliefate din lucrările Comisiei, se impune anularea certificatului de absolvire", se precizează în comunicat.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ susţin că "persoanele responsabile de încălcarea procedurilor de evaluare şi acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relaţie contractuală cu Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” sau cu Serviciul Român de Informaţii".

Măsurile vin după ce, în octombrie 2017, Eugen Teodorovici a declarat că a absolvit un curs al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” fără a se prezenta, primind diploma acasa. Academia a demarat anchetă după declaraţiile ministrului.

"Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii în 2013, un curs posuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica condiţiile de absolvire în cazul domnului Teodorovici", transmitea atunci Academia de Informaţii, printr-un comunicat de presă.

Ministrul a precizat atunci că nu a mers personal să ridice acea diplomă, ci că „i-a adus-o cineva”, o persoană pe care nu o cunoştea.

"Mi-au dat-o, a fost un master sau curs postuniversitar, nu ştiu ce o fi fost. (...) Nu m-am dus să o iau, mi-a adus-o cineva. (...) Nu îl cunoşteam", a spus Teodorovici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici