Direcţia de Sănătate Publică Argeş va preleva duminică probe din alimentele consumate de fetiţa cu sindrom hemolitic uremic

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a demarat o anchetă în cazul fetiţei din Piteşti care a ajuns vineri la Spitalul Marie Curie din Capitală cu sindrom hemolitic uremic, dar abia duminică vor putea fi prelevate probe din alimentele consumate de bebeluş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

362 afișări
Imaginea articolului Direcţia de Sănătate Publică Argeş va preleva duminică probe din alimentele consumate de fetiţa cu sindrom hemolitic uremic

Direcţia de Sănătate Publică Argeş va preleva duminică probe din alimentele consumate de fetiţa cu sindrom hemolitic uremic

"Direcţia de Sănătate Publică Argeş a început ancheta prin care investighează istoricul consumului de alimente la acest copil şi la familia din care provine el. Este destul de greu întrucât mama este cu copilul la Bucureşti. Părinţii sunt destul de speriaţi şi îngrijoraţi de soarta copilului, dar am reuşit să culegem date preliminare despre consumul de alimente care să orienteze ancheta pe care o vom face împreună şi cu Direcţia Sanitar Veterinară. Cu privire la alimentaţie, nu se poate spune că are regimul alimentar al unui adult, dar a început diversificarea şi din datele preliminare a mâncat ciorbe; una din carne de vită, carne procurată din gospodării particulare din Topoloveni, o ciorbă de peşte, cu peşte de captură cumpărat de undeva din Piteşti, a consumat iaurturi cumpărate din comerţ, precum şi ouă şi lapte de la gospodării din Topoloveni. Prin urmare, vom urmări fiecare dintre aceste categorii de alimente să vedem ce a rămas ca şi aliment neconsumat în familie pentru a preleva probe. Astăzi nu este nimeni la domiciliu din familie. Tatăl este şi el la Bucureşti. Mâine se întoarce în Piteşti şi vom merge împreună cu colegii din Direcţia Veterinară să prelevăm probe", a declarat Adrian Stoica, medic epidemiolog şi director adjunct DSP Argeş.

Aceeaşi sursă a precizat că în spitalele din Argeş nu mai este raportat niciun asemenea caz de copil cu sindrom sau suspiciune de sindrom hemolitic uremic.

Adrian Stoica a mai declarat că fetiţa de un an şi 8 luni nu a stat mai mult de o oră la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Ea a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost evaluată şi s-au iniţiat procedurile de transfer imediat.

"Debutul a fost undeva pe data de 11 mai şi prezentarea la Pediatrie pe 13, când a şi fost transferată la Bucureşti. Prezenta scaune diareice. S-a înmulţit numărul scaunelor şi la prezentarea la Spitalul de Pediatrie, copilul avea şi deshidratare", a mai declarat Adrian Stoica.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că au fost depistate două cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic în Argeş şi Bacău, unui dintre pacienţi, în vârstă de un an şi opt luni, fiind internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”.

"Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”şi este supus procedurilor de dializă peritoneală. Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter", a anunţat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici