Direcţia Generală a Vămilor: În vămi este folosit un sistem informatic alternativ, până la remedierea problemelor tehnice

Birourile vamale pot folosit sistemul informatic alternativ, până la remedierea probleme tehnice la Sistemul Informatic Integrat Vamal, programul de lucru fiind prelungit până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale, a anunţat vineri Direcţia Generală a Vămilor (DGV).

375 afișări
Imaginea articolului Direcţia Generală a Vămilor: În vămi este folosit un sistem informatic alternativ, până la remedierea problemelor tehnice

Direcţia Generală a Vămilor: În vămi este folosit un sistem informatic alternativ, până la remedierea problemelor tehnice (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Din cauza unor probleme tehnice (hardware), Sistemul Informatic Integrat Vamal este momentan indisponibil. În acest sens, Direcţia Generală a Vămilor a informat în mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizată în astfel de situaţii, începând de ieri, 3 iulie a.c, ora 16.00, astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a procesului de vămuire. Autoritatea vamală depune toate eforturile pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil şi a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale", se arată într-un comunicat de presă al DGV.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat că sute de tiruri sunt blocate în birourile vamale interne din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic, precizând că pierderile pentru fiecare camion depăşesc 100 de euro pe zi, fără a lua în calcul imposibilitatea de a livra marfurile şi problemele generate clienţilor.

Operaţiunile vamale sunt blocate din cauza nefuncţionării sistemului informatic de la birourile vamale interne încă de joi, iar până în prezent nu au fost luate măsuri pentru deblocarea situaţiei şi nici nu sunt perspective pentru reînceperea activităţii, a precizat FORT.

Reprezentanţii FORT susţin că au solicitat informaţii direct la operatoriii vamali, însă aceştia susţin că şi dacă situaţia este remediată, în weekend nu se va lucra.

"FORT solicită urgent remedierea situaţiei şi desfăşurarea activităţii şi în weekend pentru a recupera timpul pierdut", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici