Direcţia Naţională de Probaţiune va desfăşura programe de reintegrare pentru deţinuţi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea pentru completarea Legii nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, prin care Direcţia Naţională de Probaţiune va desfăşura programe de reintegrare pentru deţinuţi.

716 afișări
Imaginea articolului Direcţia Naţională de Probaţiune va desfăşura programe de reintegrare pentru deţinuţi

Direcţia Naţională de Probaţiune va desfăşura programe de reintegrare pentru deţinuţi

Proiectul este iniţiat de către deputatul PSD, Oana Florea, şi senatorul social-democrat, Robert Cazanciuc, alături de parlamentari PSD, PNL şi ALDE.

Potrivit textului normativ, Direcţia Naţională de Probaţiune va elabora şi sprijini desfăşurarea, în colaborare cu alte instituţii ale statului, de acţiuni şi programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor aflate, potrivit legii, în supravegherea serviciului de probaţiune.

De asemenea, iniţiativa legislativă reglementează atribuţia consilierului de probaţiune de a întocmi, la solicitarea persoanei supravegheate, un raport care va conţine şi o recomandare în vederea angajării acesteia.

În expunerea de motive se arată rezultatele studiului „Opiniile deţinuţilor cu privire la mediul penitenciar românesc” (2009-2011), potrivit căruia în opinia persoanelor private de libertate, lipsa unui loc de muncă reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte cu care se confruntă după liberare.

„În acest context, prezentul proiect de lege îşi propune să armonizeze aspectele de cooperare între instituţiile statului pentru o bună desfăşurare a procesului de reintegrare pe plan social a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de liberate”, mai arată documentul citat.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată în 21 februarie, în calitate de for decizional, de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici